Vanlılardan Vali Bilmez’e Eski Devlet Hastanesi yeri için teşekkür

Toplu Konut İdaresi’nin 2018 yılında satışa çıkardıktan sonra ertelediği, geçtiğimiz günlerde yeniden satışa çıkarması ile büyük ses getiren Devlet Hastanesi’nin eski alanıyla ilgili beklenen müjdeyi Van Valisi ve Büyükşehir Be

Van 16.12.2019 16:51:52 0
Vanlılardan Vali Bilmez’e Eski Devlet Hastanesi yeri için teşekkür
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Van’ın günlerdir ‘Van’a Sahip Çık’ çağrısı ve sloganıyla sosyal medyadan satışının durdurulmasını istediği o alan için yapılan çağrılar sonuç verdi. Yapılan çağrılar sonrası devreye giren Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından satışa çıkarılan eski Devlet Hastanesi alanının Büyükşehir Belediyesine devrinin yapıldığı müjdesini açıklayarak sosyal medyada teşekkür akınına uğradı.

2018 yılında Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yayımlanan ilanda satışa sunulan eski devlet hastanesi arsası kentteki gönüllülerin, o dönem kentteki vatandaşların ve STK’ların tepkileri ve yapılan siyasi girişimler sonucu satışı listesinden çıkarıldı. O dönem Satış listesinden çıkarılan arsa yakın bir tarihte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), tarafından geçtiğimiz haftalarda yeniden satışa çıkarıldı. Arsanın tekrar satışa çıkarılmasının ardından kentteki gönüllüler sosyal medya üzerinden tepki gösterirken, alanın yeşil alan olması için imza kampanyası başlattı. Bunun yanı sıra sosyal medyada başlatılan #VanaSahipÇık hanstag ile gündemde uzun süre yer aldı. Tepkilerin artmasının ardından Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, eski Devlet Hastanesi alanının Büyükşehir Belediyesine devrinin yapıldığını müjdesini vererek alanın millet bahçesi olacağını açıkladı.

Sosyal medya hesapları üzerinden müjdeli paylaşımı Van halkına aktaran Vali Bilmez’e her kesimden teşekkür mesajı geldi. Vana millet bahçesi kazandıran Bilmez çalışmaları ve kente olan sevgisiyle milletin kalbine de taht kurdu. Sosyal medya hesapları üzerinden Bilmez’e yağan teşekkür ve övgü mesajlarının bir kısmı şöyle…

Yunus Yeşilyayla: Hiçbir zaman haklı taleplerinizden vazgeçmeyin, taleplerinizi sabırla; haklı (meşru) ve halklı (sivil) bir şekilde var gücünüzle isteyin sadece. Her bireyin vicdanı ödevidir, haklı talepleri. Teşekkürler kıymetli Valim.

Ali Kılıçer: Soranlara her zaman Van Valisi Mehmet Emin Bilmez dünyanın en duyarlı, en tatlı, en mütevazi insanıdır o Candır “Adam gibi Adamdır”,  Eski devlet hastanesinin yerini kimseye vermez, alır halkına verir, Valim ilgileniyor merak etmeyin orası satılmaz #VanaSahipÇık’ar, Dedik, Dediysek boşuna demedik.

Sezer Bayramoğlu: Başta Sayın Valimiz Mehmet Emin Bilmez’e, Van Gölü Aktivistlerine ve emeği geçen herkese teşekkür eder millet bahçesi kararının hayırlara vesile olmasını dilerim. 

Hüseyin Altan: Çabanız, ilginiz ve desteğiniz için teşekkürler Sayın Valim Harika bir iş çıkardınız emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.

Van Ticaret Sanayi Odası yönetim kurulu Başkanı Necdet Takva, Van valisi Mehmet Emin Bilmez müjdeyi verdi. Teşekkürler Sayın Valim, teşekkürler emeği geçen herkes!

Van Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Nayif Süer: Başta valimiz Mehmet Emin Bilmez olmak üzere bu eserin şehrimize kazandırılması hususunda emeği geçen herkese teşekkür ederim. Van’ımıza hayırlı olsun. Şeklinde sosyal medyada yüzbinlerce teşekkür akınına uğradı. 

Van Hızır Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Faruk Alpaslan; Samimi, duyarlı, vicdanlı ve çalışkan Valimiz Mehmet Emin Bilmez, her zaman olduğu gibi Eski Van Devlet Hastanesi arsası için de halkın hukukunu savunup hak sahibine teslim etti. Hak mücadelesinin daim olması için dualarımla birlikte teşekkür ediyorum.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR