VASKİ ekiplerine saldıranları mağdur gösteren Mezopotamya Ajansı yine çarpıttı

Mezopotamya Ajans çarpıtarak yaptığı haberde, arıza için çağrılan VASKİ ekiplerine saldıranları mağdur gösterdi.

Van 8.02.2021 15:23:17 0
VASKİ ekiplerine saldıranları mağdur gösteren Mezopotamya Ajansı yine çarpıttı
Tarih: 01.01.0001 00:00

İKİNİSAN  GAZETESİ ÖZEL

Gerçekleri çarpıtarak haberleştirmesi ile bilinen Mezopotamya Ajansı, VASKİ ekiplerine yapılan çirkin saldırıyı da "VASKİ ekipleri arıza için gittikleri evdeki yurttaşlara saldırdı" başlığı ile çarpıtarak haberleştirdi.

Haberini hiç bir delil ve belgeye dayandırmayan Mezopotamya Ajansı "İpekyolu ilçesi Gündoğdu Mahallesi’nde bir evde su arızası nedeniyle mahalleye gelen VASKİ çalışanlarının aile bireylerine sopalarla saldırdığı iddia edildi." şeklinde yayınladığı haber ile gerçekleri nasıl çarpıttığını bir kez daha ortaya koydu. 

MEZOPOTAMYA AJANSININ ÇARPITMA HABERİ

VASKİ çalışanları arıza için evlerine gittiği yurttaşlara saldırdı

İpekyolu ilçesi Gündoğdu Mahallesi’nde bir evde su arızası nedeniyle mahalleye gelen VASKİ çalışanlarının aile bireylerine sopalarla saldırdığı iddia edildi.

Van’ın İpekyolu ilçesi Gündoğdu Mahallesi’nde bulunan bir evde iki gündür yaşanan su arızası nedeniyle mahalleye gelen Van Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (VASKİ) çalışanları ile evde bulunanlar arasında tartışma yaşandı. VASKİ çalışanlarının arıza giderlerinin aile tarafından karşılanacağını aktarması üzerine tartışmanın çıktığı ve kavgaya dönüştüğü öğrenildi.

VASKİ çalışanlarının kendilerine arabadan çıkardıkları sopalarla saldırdıklarını belirten ev sakinleri, hakarete uğradıklarını da belirtti.

Bir VASKİ çalışanının yaralandığı olaya karışanların, bölgeye gelen ekiplerce gözaltına alındığı öğrenildi. 

VASKİ EKİPLERİNİN UĞRADIĞI SALDIRININ GERÇEK HABERİ

VASKİ ekiplerine çirkin saldırı

VASKİ ekipleri İpekyolu İlçesine Bağlı Bostaniçi Mahallesi'nden gelen arıza ihbarına yaptığı müdahale sonrasında saldırıya uğradı.

VASKİ tarafından yapılan açıklamaya göre, 07.02.2021 tarihinde kanalizasyon abone arızası ihbarı üzerine VASKİ ekiplerinin İpekyolu İlçesi’ne bağlı Bostaniçi Mahallesi Gündoğdu mevkiine intikal ederek arızaya müdahale ettikten sonra, oluşan arızanın hizmet bedelinin vatandaşın içme suyu abone numarasına yansıtılmak istenmesi üzerine Vatandaşlar tarafından kurum personeline ve aracına taşlı, sopalı ve baltayla saldırı yapıldığı ifade edildi.

VASKİ’den yapılan yazılı açıklamada, “Van ve Su Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada; 07.02.2021 tarihinde kanalizasyon abone arızası ihbar üzerine ekiplerimizce saat 15.00 sularında İpekyolu İlçesi’ne bağlı Bostaniçi Mahallesi Gündoğdu mevkiine intikal ederek arızaya müdahale ederek, arıza giderilmiştir. Daha sonra oluşan arızanın hizmet bedelinin vatandaşın içme suyu abone numarasına yansıtılmak istenmesi üzerine Vatandaşlar tarafından kurumumuz personeline ve aracına taşlı, sopalı ve baltayla saldırıda bulunulmuştur.” İfadeleri kullanıldı.

OLAY İLE İLGİLİ SUÇ DUYURUNDA BULUNULDU

Açıklamanın devamında, “Yapılan saldırı da çevredeki Vatandaşların araya girmesiyle Şans eseri herhangi bir can kaybı yaşanmamıştır. Fakat iki personelimiz çeşitli yerlerinden yaralanmış, basınç aracımızın kabin kısmı kullanılamaz hale gelmiştir. Yaralı personellerimiz ilk tıbbi müdahaleleri yapılmak üzere ambulansla çeşitli hastanelere sevki yapılarak ilk müdahaleleri yapılmıştır. Olayla ilgili kurumumuz tarafından suç duyurusunda bulunulmuştur. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.” denildi.


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR