VASKİ Genel Müdürü Kaplan, "9.Dünya Su Forumu"na katıldı

Van Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürü Ülker Cem Kaplan, Senegal'in başkenti Dakar'da düzenlenen '9. Dünya Su Forumu'na katıldı.

Van 26.03.2022 03:13:55 0
VASKİ Genel Müdürü Kaplan, "9.Dünya Su Forumu"na katıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Dünya Su Konseyi tarafından düzenlenen 9. Dünya Su Forumu, Senegal'in başkenti Dakar'da "Barış ve kalkınma için su güvenliği" temasıyla 21 Mart 2022 tarihinde başladı. 
Dakar Arena'da Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall'in ev sahipliğinde yapılan foruma, birçok ülkeden davetli, heyet ve yabancı konuk katıldı. Türkiye'yi temsilen Türkiye Belediyeler Birliği koordinatörlüğünde Su ve Kanalizasyon İdareleri Genel Müdürlerinden oluşan heyette katılım gösteriyor. Bu kapsamda Van Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürü Ülker Cem Kaplan'da heyette yer alıyor. 
Düzenlenen forumda dört ana başlık ele alınarak; su güvenliği, kırsal kalkınma için suyun önemi, işbirliği ve finansman, yönetim, bilgi yönetimi ve inovasyonun önemli konularını içeren araçlar ele alınacak. Ayrıca dört ana başlığın işlenmesi ve devam ettirilebilmesi adına özel çalışma grupları oluşturularak yönetilmesi hedefleniyor. 
Oturumda, kovid-19 salgınında dünya genelinde wash aktivitelerine ve Türkiye’de su ve atık su sektörünün bu süreçteki faaliyetlerine de yer verildi.
Tarım ve Orman bakanlığına bağlı Türkiye su Enstitüsü’nün de katılım sağladığı forum 26 Mart’a kadar devam edecek.


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR