VATSO Başkanı Kandaşoğlu, Van’ın 2020 yılını değerlendirdi

Van Ticaret ve Sanayi İş Dünyası Derneği (VATSO) Başkanı Zahir Kandaşoğlu Van’ın 2020 yılını değerlendirerek 2021 yılından beklentileri hakkında açıklamalarda bulundu.

Van 4.01.2021 12:15:38 0
VATSO Başkanı Kandaşoğlu, Van’ın 2020 yılını değerlendirdi
Tarih: 01.01.0001 00:00

İKİNİSAN GAZETESİ ÖZEL

Zor bir yıl geçirdiklerini belirten VATSO Başkanı Zahir Kandaşoğlu, 2020 yılında belaların Van’ın yakasını bırakmadığını ifade etti.

Koronavirüs salgınının herkesin hayatını alt üst ettiğini belirten Kandaşoğlu, Van esnafının çok ciddi sıkıntılar içerisinde olduğunu söyledi.

 “2020 YILI ÇOK ZOR BİR YIL OLDU”

Acı dolu bir yılı geride bıraktıklarını belirten Kandaşoğlu, “Herkesin malumu olduğu gibi, 2020 yılı çok zor bir yıl oldu. Hemen hemen en zor geçen yıllardan birisi diyebiliriz. 2020 yılında ilimizde, ülkemizde ve dünya genelinde çok sayıda felaketler yaşandı. Çok sorun ve sıkıntılar oldu. Çok zor bir yıl oldu. Ülkemiz genelinde baktığımızda İzmir, Malatya, Elazığ, Van Başkale depremleri, Bahçesaray’da çığ felaketi, ilimizde göçmen faciaları, Giresun'da sel felaketi yaşandı. Acı dolu bir yıl oldu. Bu doğal felaketlerin yanı sıra birde koronavirüs bütün dünyanın başına bela oldu. Koronavirüs bütün hayatı alt, üst etti. Kimsenin huzuru kalmadı. Herkes hayatından endişe etti. Kimsenin düzeni kalmadı. Esnafın, tüccarın, vatandaşın A’dan Z’ye herkesin düzeni bozuldu. Hayat durma noktasına geldi. Zor bir yıl geçirdik. İnşallah bu sıkıntılı günler geride kalır ve 2021 yılında bu hastalığa bir çözüm bulunur. Bu aşılar derde derman olur. Bütün temennimiz budur” dedi.

“3-4 SEKTÖR HARİÇ DİĞER SEKTÖRLER CİDDİ MANADA SIKINTI ÇEKİYOR”

Van’daki esnaf ve tüccarların çok büyük sıkıntılar içerisinde olduğunu belirten Kandaşoğlu, “Özellikle esnaf ve tüccarlarımız çok ciddi bir şekilde mağduriyet yaşıyor. Asgari ücrette belirlendi. Evet, 3 bin, 4 bin TL bile azdır ama bu zorlu süreçte işverenler bu parayı nasıl verecek. Buda ayrı bir dert, ayrı bir sorundur. Esnafın hemen hemen tüm kesimleri sıkıntıda. 3-4 sektör hariç diğer sektörler ciddi manada sıkıntı çekiyor. Çiftçiler sıkıntıda. Çalışanlar sıkıntında. Bütün temennim bu zor günde herkes birleşir, herkes polemikleri bir kenara bırakır ve polemiklere girmeden, siyaseti bir kenara bırakarak bu insanlara biraz daha moral vermeliler. Birlik, beraberliği sağlamalılar. İnsanlara maddi ve manevi moral vermemiz gerekiyor. Koronavirüsten dolayı çok sayıda iş insanımızı kaybettik. Birçok kişi annesini, babasını, kardeşini, akrabasını kaybetti. Çok büyük acılar çekenler var. Bu insanlara moral vermek lazım” diye konuştu. 

“HERKESİN DÜZENİ BOZULDU”

Yerel yönetimlere, kanaat önderlerine, iş adamlarına ve derneklere büyük işler düştüğünü belirten Kandaşoğlu, “Hükümet her tarafa yetişmeyebilir. Türkiye 85 milyon nüfusu olan bir ülkedir. Bundan dolayı yerel yönetimlere ciddi iş düşüyor. Yerel yönetimler, kanaat önderleri, iş adamları, derneklerin bunu yapması lazım. Acı yaşayan insanları tespit edip bunların acılarını paylaşmaları gerekiyor. Bazı ailelerde 3-4 kişi koronavirüsten hayatını kaybetti. Bunları aramak, bunlara destek ve moral vermek çok önemlidir. 2021 yılında bunu ciddiye almamız lazım. Bu insanları tespit etmek lazım. 2020 hakikaten çok zor geçti. Herkesin düzeni bozuldu. İnşallah 2021 yılında biran önce aşı çalışmaları başlar ve Türkiye bu beladan kurtulur. Bütün beklentimiz, duamız bu yöndedir” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İkinisan Gazetesi 


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR