VOSİAD Başkanı Bozkurt’tan Van TSO’ya kahvaltı göndermesi

VOSİAD Başkanı Bozkurt’tan Van TSO’ya gönderme ‘Dünya Kahvaltı Günü’ değil ‘Dünya Van Kahvaltısı Günü’

Van 29.05.2020 12:38:49 0
VOSİAD Başkanı Bozkurt’tan Van TSO’ya kahvaltı göndermesi
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

2014 yılında 51 bin 793 kişinin katılımıyla en kalabalık kahvaltı sofrasının kırılmasında öncülük edip Van'ın adını Guinness Rekorlar Kitabı'na yazdıran Van TSO, uluslararası anlamda ses getirecek bir çalışmanın daha tamamlandığını duyurdu.

Van TSO yönetim kurulu başkanı Takva ve üyelerin katılımıyla gerçekleştirilen dijital toplantıda Van medya kuruluşu temsilcileri ile bir araya gelen Van TSO yönetimi, 1 yıldır çalışması yapılan Dünya Kahvaltı Günü için çalışmaların tamamlandığını ve ilk etkinliğin bu yıl 7 Haziran'da gerçekleşeceğini söyledi.

Koronavirüs salgını nedeniyle hedeflendiğinin aksine bu yıl sembolik olarak başlatılacak olan kampanya ile Van'ı Dünya Kahvaltı Günü adıyla markalaştırılmaya çalışılacağı belirtilirken, kampanya ile ilgili bazı detaylar da kamuoyu ile paylaşıldı.

Bunun üzerine sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşımda bulunan Van Organize Sanayicileri İş Adamları Derneği (VOSİAD) Başkanı Şemsettin Bozkurt Van Ticaret ve Sanayi Odasına bir göndermede bulunarak ‘Dünya Kahvaltı Günü’ değil ‘Dünya Van Kahvaltısı Günü’ olacak dedi.

Bozkurt paylaşımında, “Bugün kahvaltı denince akla Van geliyorsa bu Van Kahvaltısının geçmişten günümüze gelen özelliği ve niteliği sayesindedir.  Van Kahvaltısının meşhurluğunu tüm Türkiye bilmektedir. Bunu dünyaya tanıtmak bizim elimizdedir. O yüzden Dünya Van Kahvaltısı Günü olsun diyoruz.” dedi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR