Yol Kenarı Denetim İstasyonları niçin kapalı?

Ulaştırma Bakanlığı tarafından 2012 yılından itibaren açılan ve Ulaştırma Bölge Müdürlüğü’ne bağlı şekilde çalışan Yol Kenarı Denetim İstasyonu, Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne geçtikten bu yana işlevsiz kaldı. Ülke

Van 14.04.2017 14:05:03 0
Yol Kenarı Denetim İstasyonları niçin kapalı?
Tarih: 01.01.0001 00:00

Karayolları Van Bölge Müdürlüğü’nün il ve ülke ekonomisine büyük katkısı olan bu istasyonları niçin çalıştırmadığı herkesin merak konusu. Toplamda 5 yıldır çalıştırılan yük ve yolcu taşımacılığına düzen getiren bu istasyonlarda toplamda 100 işçi 5 yıldan beri görev yapmaktaydı.


Van Bölge Gazetesi muhabiri bu istasyonun kapatılması üzerine kurumda çalışan işçilerle görüştü.


İşçiler, söz konusu devirden sonra 1 Nisan 2017 tarihinde yeniden işe başlamayı beklerken, kendileri tarafından bilinmeyen sebeplerle göreve başlatılmadıklarını söyleyerek, bir an evvel işe başlamayı beklediklerini ifade etti. İşçiler, ülkede bulunan 98 Yol Kenarı Denetim İstasyonu arasında sadece Van Bölge Müdürlüğü’ne bağlı 3 istasyonun açılmadığını ifade etti.


Referandum öncesi Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün kendilerinden oluşan 60 kişiyi kapı önünde bekletmesinin mantığını anlayamadıklarını belirten işçiler, söz konusu sorunun çözülmesini istiyor.


Ulaştırma Bölge Müdürlüğü’ne bağlı olduğu 5 yıl kente katkı sunan Yol Kenarı Denetim İstasyonlarının niçin kapalı tutulduğunu bilemediklerini söyleyen işçiler, mağduriyetlerinin giderilmesini bekliyor.
Söz konusu istasyonların bir an önce faaliyete geçmesini isteyen işçiler, Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün kantarları açmasını istiyor.


Konuyla ilgili yetkililerden açıklama bekleniyor.

 

Kaynak: Van Bölge Gazetesi


YAZARLAR