Tarih: 18.10.2023 22:11

Van YYÜ Diş Hekimliği Fakültesi ve Uygulama Hastanesi temeli atıldı

Facebook Twitter Linked-in

Şuan da mevcut binasında 7720 m² kapalı alanda hizmet veren Diş Hekimliği Fakültesi’nin yeni binasının tamamlanmasıyla yaklaşık üç kat büyüklükte olacağını, 22.432 m² kapalı alana sahip olacağının altını çizen Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, “8 anabilim dalı bulunan yeni fakülte ve hastane binasında asistan kliniği 78 adet ünit, öğrenci kliniği 124 ünit, hoca kliniği 47 ünit, toplamda 249 ünit olacak şekilde planlandığını belirtti.

Tıbbi alt yapısı ve hizmet kalitesiyle birinci önceliği halkımızın beklenti ve memnuniyetini en üst düzeyde tutmak olan Diş Hekimliği Fakültesi, öğrenci sayısının her sene artış eğilimi göstermesi, hizmet verilen hastaların yoğunluğuyla şu anki fiziki şartların gereksinimleri karşılamada yetersiz kalmasından dolayı tam teşekküllü Diş Hekimliği Fakültesi ve Uygulama Hastanesi’nin yeni binası için temel atma töreni gerçekleştirildi.

Törende konuşan Vali Ozan Balcı, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinin bölgenin kıymetli bir üniversitesi olduğunu ve akademisyenlerin çok güzel çalışmalar yaptığını söyledi.

Vali Balcı; “Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, ağız ve diş sağlığıyla ilgili büyük ve güzel yatırımlar yapıyor. Diş Hekimliği Fakültesi ve Uygulama Hastanesi bittiğinde Tıp Fakültesi ile beraber Van’ımıza ve bölgemize şifa dağıtacak, vatandaşlarımızın hayat kalitesine önemli katkı sağlayacak ve insanlara şifa dağıtacak olan geleceğin diş hekimlerini yetiştirecek” ifadelerini kullandı. 

Vali Balcı açıklamasının devamında, “Biz de ilimizin imarı, ihyası, inşası, vatandaşlarımızın esenliği, huzuru ve refahı için uyum içerisinde çalışıyoruz. Sağlık alanında büyük yatırımlar yapılıyor, bugün temel atma törenini gerçekleştirdiğimiz bu güzel yatırımın gerçekleştirilmesinde büyük gayret gösteren başta Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah Şevli’yi ve emeği geçenleri tebrik ediyorum” dedi.

Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, 2008 tarihinde kurulan Diş Hekimliği Fakültesinin, o günden bu yana akademik kadro ve fiziki alt yapı bakımından büyük bir gelişim kaydettiğini ve 2010-2011 eğitim-öğretim yılında 32 öğrenciyle başlayıp şu an yaklaşık 600 civarında öğrenciye eğitim öğretim verdiklerini belirtti.

Her geçen yıl öğrenci kontenjanlarının arttığını kaydeden Rektör Şevli, “Öğrenci sayısının ve mevcut akademik,  idari kadronun artması,  günlük hasta girişinin fazla olması, Üniversitemizde hem eğitimin verilmesi için bir fakülte hem de sağlık hizmetlerinin verilmesi amacıyla da bir hastane ihtiyacı doğurmuştur. Ayrıca fakültemizin yaklaşık 3 milyona nüfusa sahip Van, Muş, Bitlis, Hakkâri, Ağrı, Iğdır illerimiz olmak üzere tüm bölgeye hizmet etmesi sebebiyle; evrensel ve etik değerlere uyan, günümüz teknolojilerini kullanarak yeni bilgileri üreten ve toplumun gelişmesine katkıda bulunmayı amaç edinen bir fakülteye evrilmesi gerekliliği ortaya çıkmıştır” ifadelerini kullandı.

Rektör Şevli konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Çocuk Diş Hekimliği Kliniğimizde 0-13 yaş arası çocuklara kanal, dolgu ve koruyucu diş tedavisi gibi hizmetler verilmeye başlanmıştı. Daha önce Van ve çevre illerde diş problemi yaşayan çocuklarımızı, Diyarbakır ve Erzurum’a sevk etmek zorunda kalıyorduk. Bu da ciddi bir külfet oluşturmaktaydı. Çocuk Diş Hekimliği Kliniğimiz ile buna gerek kalmaması ailelerin de bu yükten ve zahmetten kurtarılmış olması bizleri memnun etmiştir.”

Rektör Şevli, “4 adet 220 kişilik amfi salonu ve 2 adet her biri 216 kişilik preklinik salonu ile öğrencilerimizin Simülasyon Laboratuvarı’nda iyi bir eğitim almaları sağlanacaktır. Yine yeni binamızda 4 adet ameliyathane, 1 adet lokal ameliyathane ve 2 adet hasta odası bulundurulacak olup hasta tedavi hizmetlerinin daha etkin yapılması sağlanacaktır. Yaklaşık olarak 24000 m2 alan üzerine yapılması planlanan Diş Hekimliği Fakültesi ve Uygulama Hastanesi projemiz tek blok olarak projelendirilmiş yatay mimarisiyle büyük ve geniş taban alanına sahip olması sebebiyle 5 adet dilatasyon ile 8 blok halinde projelendirilmiştir. Yapımız düzgün bir geometriye sahip olarak planlanmış olup Bodrum, Zemin, 1. Kat ve 2. Kat olarak tasarlanmış, yapının kullanım amacına uygun bir şekilde hizmet etmesi amacıyla hastane bloğu ve eğitim bloğu olarak iki gruba ayrılmıştır” diye konuştu.

Rektör Şevli, Van YYÜ’de gerçekleştirilecek diğer çalışmalarla ilgili de bilgi verdi. Üniversitemizin ana girişini Organize Sanayi Bölgesi kavşağına alacaklarının haberini veren Rektör Şevli, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi kampüs alanının belli bir kısmını sağlık kampüsü olarak tasarladıklarını, Van Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle üniversitenin öğrenci hattıyla hastane yolcu hattını ayırmak amacında olduklarını kaydetti. Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli; “Hastaneye yolcu taşıyan minibüslerin, otobüslerin hem hastanelerimize, kampüsün sağlık adasına hem de üniversitenin arka tarafında yer alan Bardakçı Tokiler ve Bardakçı Mahallesine hizmet sunmasını istiyoruz” dedi.  

Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkez binası için de kazı çalışmalarının başladığının müjdesini veren Rektör Şevli, Vali Ozan Balcı’ya üniversitemize desteklerinden dolayı teşekkür etti. Kent paydaşlarımızın Üniversitemize sağladığı katkılar için minnettar olduğunu ifade eden Rektör Şevli, Edremit Belediyesi’nin ilçede ikamet eden yaklaşık 500 üniversite öğrencisine ücretsiz ulaşım desteği sağlaması dolayısıyla da Edremit Belediye Başkanı İsmail Say’a teşekkür etti.

Şevli, “Bizlere desteklerini esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Hükümetimize, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanımız Sayın İbrahim Şenel’e, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığında görev yapan tüm yöneticilere ve üniversitemiz ile ilgilenen sorumlu uzman ekibe, üniversitemiz Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığına, yüklenici firma çalışanlarına ve bu projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, yeni binamızın üniversitemize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Cemil Göya yaptığı konuşmada, mevcut Diş Hekimliği Fakültesi olarak tahsis edilen binanın, öğrenci sayısının fazlalığı ve hizmet verilen hastaların yoğunluğunun yeni bir binanın yapılmasını elzem hale getirdiğini belirtti.

Prof. Dr. Cemil Göya konuşmasında “Mevcut binamızda yeterince derslik olmadığından öğrencilerimizin teorik derslerinde başka fakülte binalarındaki derslikleri kullanmak durumunda kalıyorduk. Diş hekimliği hizmetleri alanında bölgenin en verimli kurumları arasında yer alan Fakültemizin bugüne kadar her alanda gösterdiği gelişimini yeni binasıyla beraber katlayacağına olan inancımla beraber emeği geçen başta Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah Şevli’ye ve emeği geçenlere çok güzel bir projeyle Türkiye’deki en güzel Diş Hekimliği Fakültesini ve Uygulama Hastanesini üniversitemize kazandırdığı için teşekkür ederim.” sözlerini kaydetti.

Temel Atma Töreni, Tuşba İlçe Müftüsü Emrah Demirtaş’ın dua okumasının akabinde protokol üyelerinin yeni yapılacak binanın harç dökümü için butona basmalarıyla sona erdi.

Törene, Vali Ozan Balcı, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli , Cumhuriyet Başsavcısı Harun Karahan, 27. Dönem Van Milletvekili Abdulahat Arvas, Tuşba Kaymakamı Furkan Duman, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Bahçesaray Belediye Başkanı Meki Arvas, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenay Baydaş, Prof. Dr. Murat Kayri ve Prof. Dr. Cemil Göya, Genel Sekreter Cahit Tekin, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray, AK Parti Van İl Başkanı Emre Güray, Üniversitemiz Senato Üyeleri ve il protokolü, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —