Van YYÜ'de başıboş köpek sürüleri tehlikesi

Van YYÜ kampüsünde başıboş sürü halinde gezen köpekler tehlike saçmaya devam ediyor.

Van 14.04.2023 00:33:00 0
Van YYÜ
Tarih: 14.04.2023 00:33

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL
Van YYÜ kampüsünde başıboş sürü halinde gezen köpeklerden dolayı gün içinde vatandaşları tedirgin ediyor.
Van YYÜ Kampüsünde başıboş köpek sürülerinin öğrenci ve personellerin can güvenliğini tehdit ediyor. Çocuklar okullarına ebeveynlerinin nezaretinde gitmek zorunda kalıyor. Gün geçmiyor ki yeni bir köpek saldırısı olmasın. Bu da saldırıya uğrayanlarda ciddi travmalara yol açıyor.
CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK
YYÜ Kampüs alanı içerisinde başı boş köpekler üniversite öğrencilerinin korkulu rüyası haline gelmiş. Birçok arkadaşlarının defalarca köpeklerin saldırısına uğradığını belirten öğrenciler, "Sabah erken saatte okula gitmek zorundayız. Sabah yurttan çıktığımızda köpeklerin saldırısına uğruyoruz. Çünkü yurt önünde köpekler toplanıyor. İnsanlara zarar veren bu köpeklerin toplatılmasını istiyoruz" dedi.
İNSAN ODAKLI ÇÖZÜM ÜRETİLMELİ
Vatandaşlar yaptıkları açıklamada, “Başıboş köpeklerin saldırına uğrayanlarda ciddi travmalara oluşuyor. Sorunun çözümü için defalarca başvuru yaptığımız halde sokak hayvanları koruma kanunu gerekçe gösterilerek çözüm üretilmiyor. Üniversite yönetimine köpeklerin toplatılıp barınaklara alınması yönünde yüzlerce dilekçe verildi. Bu yönde belediyelerin de vatandaşların kaygılarını ve çocukların korkularını dikkate alarak proje üretmeleri ve insan odaklı faaliyette bulunmaları bekleniyor. Ne var ki bazı "köpekseverlerin" gelişigüzel yerlerde sürekli olarak mama, tavuk eti ve kemikleriyle köpekleri beslemeleri, ayrıca belediye çalışanlarını da baskı altına alarak yemleme talebinde bulunmaları tehdidin artmasına, görüntü kirliliğinin oluşmasına sebep olmaktadır. Belediye çözüm üreteceğine rastgele yerlere köpek yemi bırakarak sorunun büyümesine neden oluyor. Üniversite sakinleri köpeklerin itlafını değil yerleşim alanları dışında yapılacak barınaklara alınmasını talep ediyor.” İfadelerini kullandı.
Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler: ' başıboş köpek sürüleri tehlikesi

YAZARLAR