Zahir Kandaşoğlu Vanspor Başkanlığı’na aday mı?

Van Ticaret ve Sanayi İş Dünyası Derneği (VATSO) Başkanı Zahir Kandaşoğlu, Vanspor için önemli açıklamalarda bulunarak, mevcut şartlarda aday olmayacağını söyledi.

Van 4.08.2020 16:12:09 0
Zahir Kandaşoğlu Vanspor Başkanlığı’na aday mı?
Tarih: 01.01.0001 00:00

İKİNİSAN GAZETESİ ÖZEL

Van Ticaret ve Sanayi İş Dünyası Derneği (VATSO) Başkanı Zahir Kandaşoğlu, Vanspor için kentin bir bütün olarak harekete geçmesi gerektiğini belirterek, Vanspor Başkanlığına mevcut şartlarda aday olmayacağını ifade etti.

Vanspor’un bu kentin değeri olduğunu belirten Başkan Kandaşoğlu, Vanspor’un değerinin maddiyatla kıyaslanamayacağını söyledi. Başkan Kandaşoğlu, Vergi Dairesi’nde ilk 250 arasına giren işadamlarının bir araya getirilerek Vanspor için bir yönetim oluşturulması gerektiğini belirtti.

Mevcut yönetimi de eleştiren Başkan Kandaşoğlu, yeni yönetimin birkaç kez istifa edip geri gelmesine ve kongre öncesi borç açıklamasına da anlam veremediğini belirtti.

“VANSPOR İÇİN NE GEREKİYORSA, MADDİ VE MANEVİ DESTEĞİN VERİLMESİ GEREKİYOR”
Kentin bir bütün olarak Vanspor’a sahip çıkması gerektiğini belirten Başkan Kandaşoğlu, “Doğu Anadolu Bölgesi’nde ve özellikle ilimizin hemen hemen %70’i, 80’i genç nüfustan oluşuyor. Bu genç nüfusu harekete geçirecek, birleştirecek, bütünleştirecek, bir araya getirecek, onlara moral verecek hiçbir alanımız yok. Herkesin Vanspor için harekete geçmesi gerekiyor. Vanspor için ne gerekiyorsa, maddi ve manevi desteğin verilmesi gerekiyor. Bu kentin Vanspor’a sahip çıkması gerekiyor. Gereken ne varsa yapmalıyız. Vanspor’un değeri, taraftarın değeri maddiyatla, fabrikayla, lüks arabayla kıyaslanamaz. Vanspor’un bu duruma düşmesi yine bizim hatamızdır. Vanlıların hatasıdır. Basın mensuplarının hatasıdır. Bu ile yanlış yapan varsa, bu kente, bu ilin gölüne, yoluna, elini, dilini uzatıyorsa onun elini de kırmanız, dilini de kesmelisiniz. Eğer bir siyasi bu ile zarar veriyorsa, derhal o siyasiyi bu ilden uzaklaştırmamız lazım. Bir işadamı yanlış yapıyorsa o iş adamını çökertmemiz gerekiyor” diye konuştu. 

“VANSPOR 50 BİN TL’YE SATILDI”
Vanspor’un 5-6 yılda bir bu faciayı yaşadığını söyleyen Başkan Kandaşoğlu, “Vanspor’un günahı nedir 5-6 yılda bir bu sorunu yaşasın. 81 ilde bin 976 tane takım var. Niye hiç kimse bu kadar sıkıntı, sorun yaşamıyor, niye bizim takım yaşıyor. Geçmişte de bu takım çok ciddi sıkıntılar yaşadı. Takım birilerine satılarak kulübün kapısına kilit vuruldu. Vanspor o zaman 50 bin TL’ye satıldı. Takımı satın alanlar Van’ın üzerinde helikopterle gezerek evlerin üzerine şeker attılar. O zaman birçok vaat verildi. 6 ay sonra takım ligden düştü. Büyük sermayesiyle Vanspor yok olup gitti. 2 yıl önce yine toplandık ve dedik ki; eski yöntemi yapalım. Vergi Dairesi’nde ilk 5 ile 10’a girenleri toplayalım bir araya getirelim ve yeni yönetim oluşturalım dedik. Kabul etmediler. Bizi o zaman arayan, soran olmadı ve yeni yönetim seçildi” dedi. 

“VERGİ DAİRESİ’NDE İLK 250’YE GİRENLERİN LİSTESİNİ ALALIM VE KENDİ ARAMIZDA BİR YÖNETİM OLUŞTURALIM”
Mevcut yönetimi de sert bir dille eleştiren Başkan Kandaşoğlu, “Yönetim 2-3 kez istifa etti. Yok, istifa ediyoruz, varız diye bir türlü çözemediler. Şimdiki yönetim kongre öncesi kalkıp borç açıklıyor. Madem bırakacaksınız kongrede her şeyi açıklayın. 1 ay önceden çıkıp bu takımın bu kadar borcu var, bu kadar icrası var, kimse talip olmasın yine millet bana gelsin desin ki yok sen devam et. Bütün amaç budur. Vanspor’a sahip çıkmamız lazım. Gereği neyse onu yapmamız lazım. Yine diyorum; gelin Vergi Dairesi’nde ilk 250’ye girenlerin listesini alalım ve kendi aramızda bir yönetim oluşturalım. Siyasilerde gelsin. Hava atmak için geliyorlar. İstanbul’daki derneklerimizi de çağıralım, zenginlerimizi de çağıralım. Bakalım bu yönetim 6 ay içinde Vanspor’u nereye getiriyor. O ona atıyor, bu ona atıyor. Mevcut yönetim zaten orada bekliyor. Kimse talip olmaz bu takım yine benimdir diyor. Bu sorun nasıl çözülecek. Ben nasıl aday olacağım” ifadelerini kullandı.  

“VANSPOR, CAN ÇEKİŞİYOR”
Mevcut şartlarda aday olmayacağını belirten Başkan Kandaşoğlu, “Vanspor Van’ın hayatıdır, bizim kimliğimizdir, her şeyimizdir. Vanspor’a şuanda talip değilim. Eğer Van halkı, tüccarı, esnafı, kurumu, siyasileri, tanınan aileleri, STK’lar bir araya gelmeden, Vanspor’un hak ve hukuklarını savunmadan, karar vermeden aday olmam. Ben bir sefer tuzağa düştüm. Her seferinde düşmem. Memleketin Valisi, siyasiyi, önde gelenleri bir araya gelmeli. Onlar Vanspor için 5 verse ben 15 vereceğim. Onlar 15 verse ben 150 vereceğim. Gelsinler beraber bu takımı kurtaralım. Vanspor’la ilgili gelişmeleri takip edip, onlara katkı sunacağız. İyi bir kadro, iyi bir yönetim oluşturulursa onları destekleyeceğiz. Vanspor gerçekten olmazsa olmazımızdır. Vanspor meselesi hepimiz için çok önemli bir meseledir. Vanspor, can çekişiyor. Liglerin başlamasına az bir süre kaldı ama ortada ne bir takım var ne bir yönetim var. Bu memleketi sahiplenmek lazım, 1-2 kişi sahiplendi mi ortada kalıyor. Gelin el birliği ile bir yönetim oluşturalım ve Vanspor’a sahip çıkalım. Devlet te bu yönetimin içinde olmak zorundadır” şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler:

YAZARLAR