Van'da Çöp Krizi: Vatandaş Isyan Etti, Temizlik Çağrısı Yükseldi!

Vanlılar çöplerin zamanında alınmamasından ve sokakların semaverciler tarafından işgal edilmesinden, belediyelerin temizlik ve zabıta birimlerinin yetersiz çalışmasından şikayetçi.

Van 3.07.2024 11:48:21 0
Van
Tarih: 03.07.2024 11:48

VAN'DA KÖTÜ KOKULAR RUH SAĞLIĞINI TEHDİT EDİYOR

Van şehrinde mevsimlerin değişimi ve sıcak havaların etkisiyle birlikte ortaya çıkan çöp sorunu, kötü kokuların şehre yayılmasına yol açtı. Temizlik işleri personelinin yaşanan problem karşısında zamanında müdahale etmesi beklenirken, kent sakinleri de atık atma konusunda daha bilinçli davranmaya çağrılıyor. Şehirdeki çevre kirliliği ve kokuşmuş kokular, vatandaşların tepkisine sebep oldu. Vatandaşlar, belediye temizlik ekiplerinin etkin bir şekilde müdahalede bulunmaları ve gün içinde sokaklara çöp bırakılmaması gerektiğini vurguladı.

SORUMSUZLUK SORUNU ŞEHİRDE GÜNDEMDE

Özellikle yaz aylarında artan sıcaklıklar nedeniyle çöp kutularında biriken atıkların sebep olduğu kötü koku sebebiyle vatandaşların isyanı devam etmektedir. Bazı sorumsuz kişilerin torbasız atık bırakma alışkanlıkları, kaldırım kenarlarında çöp yığınlarının oluşmasına ve kokunun daha da artmasına neden oluyor. Bu durumun insan sağlığını riske atması ve gün boyunca toplanmayan çöplerin sorunu daha da büyütmesi eleştiriliyor. Bir kent sakini, çöplerin yaydığı ağır kokulardan ve çöp sularından duyduğu rahatsızlığı dile getirerek, atıkların güçlü poşetlerde saklanması ve belediye ekiplerinin sabah saatlerinde toplama yapması gerektiğini ifade etti

 

ŞEHİR ÇÖPLÜĞE DÖNÜŞÜYOR: ZABITA ELEŞTİRİLİYOR

Şehirdeki çarşı ve parkların akşam saatlerinde seyyar satıcılar tarafından işgal edilmesi, çöp sıkıntısını daha da derinleştiren başka bir sorun olarak ortaya çıktı. Vatandaş, çevredeki çöp kutularının yetersizliğini, sokakların çöp ve izmarit dolu olmasını eleştirirken, bayramda görev yapan zabıta sayısının yetersizliğine de dikkat çekti. Şehrin temizliği konusunda ciddi adımlar atılması, parkların bakım ve onarımının yapılması, düzenli temizlenmesi ve yeşillendirilmesi gerektiğini vurguladı.

TEMİZ ŞEHİR, MUTLU İNSANLARI OLUŞTURUR

Şehrin çeşitli bölümlerinde çöp ve kirlilik sorunu yaşandığına dikkat çeken bir başka vatandaş, temel belediye hizmetlerinin yetersiz olduğuna ve temizlik personelinin arttırılmasına ihtiyaç olduğuna işaret etti. Esnafların da çöp atma konusunda dizginlenmesi gerektiğini belirterek, vatandaşların bu konuda bilinçlenmesi çağrısında bulundu.

 

TEMİZLİK KÜLTÜRÜNE YATIRIM ÇAĞRISI

En ufak bir çöp parçasının bile çevreye zarar vermemesi gerektiğini savunan bir başka kent sakini, her bireyin çevre temizliğine katkı sağlaması gerektiğini vurguladı. Temizliğin sadece belediye görevlilerinin işi olmadığını, herkesin sorumluluk sahibi olması gerektiğini belirterek, temizlik konusunda bir kültür oluşturulmasının önemini anlattı.

Kaynak: Yeni Doğu Gazetesi


YAZARLAR