Van'da Dev Operasyon: 115 Aranan Şahıs Kıskıvrak!

Van İl Jandarma Komutanlığından büyük operasyon: 115 şüpheli yakalandı.

Van 1.07.2024 15:14:01 0
Van
Tarih: 01.07.2024 15:14

BİR AYDA 115 KİŞİ ADALETİN KARŞISINA ÇIKTI

Van Valiliği tarafından yapılan resmi açıklamaya göre, Van İl Jandarma Komutanlığı, 1 ila 30 Haziran 2024 tarihleri arasındaki güvenlik ve asayiş faaliyetleri çerçevesinde etkileyici bir sicil sergiledi. Gerçekleştirilen devriye görevleri ve kontrol noktaları faaliyetlerinde yüz binlerce şahıs ve araç üzerinde sorgu yapıldı.

GENİŞ ÇAPTA KONTROLLER VE SUÇ ÖNLEME ÇABALARI

Komutanlık, 5.336 devriye görevi yürütürken toplam 226.677 kişi ve 220.674 aracın kontrolünü gerçekleştirdi. Yapılan yakın takip sonucunda, değişik suçlardan aranan toplam 115 kişi tespit edildi. Yakalanan şahıslar arasında dolandırıcılık, hırsızlık, uyuşturucu, kasten öldürme, cinsel suçlar dahil olmak üzere çeşitli suç unsurları yer aldı. Bu kişilerden 19'u tutuklanarak cezaevine gönderildi.

JANDARMA DEDEKTİFLERİ JASAT'TAN KESİNTİSİZ OPERASYONLAR

Jandarma Asayiş Timlerinin (JASAT) yürüttüğü titiz çalışmalar sonucunda çok sayıda ciddi suçlamalar kapsamında aranan şahıslar, yakalandı. Birçok farklı suç kapsamında verilen hapis cezaları arasında, silahlı yağma, uyuşturucu ticareti, yabancıları ülkeye sokma, dolandırıcılık gibi suçlar için verilen mahkumiyetler yer alıyor. JASAT tarafından yakalanan 40 şüpheliden 13'ü tutuklanırken, 27'si ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

TOPLUMSAL BİLİNÇ OLUŞTURMA ÇALIŞMALARI VE ÇEVRE KORUMA FAALİYETLERİ

Van İl Jandarma Komutanlığı aynı zamanda toplumun bilinçlendirilmesi ve çevre koruma faaliyetlerini de ihmal etmiyor. Çocuk Kısım Amirliği "Kadına El Kalkamaz" ve "KADES" konularında bilgilendirme faaliyetlerini sürdürerek vatandaşları bilinçlendirirken, 5996 sayılı kanun kapsamında çeşitli hayvan sevkıyatı ve nakil işlemleri kontrol ediliyor. Özellikle sınır güvenliği ve bölgesel asayişi sağlama amacıyla Atlı Jandarma Timleri, Saray ve Özalp ilçelerindeki faaliyetlerine devam ediyor.

Van İl Jandarma Komutanlığı kamuoyuna saygıyla duyurduğu bu bilgiler sayesinde bölgedeki güvenlik ve huzur çalışmalarının kararlılıkla devam ettiğini göstermiş oldu.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


YAZARLAR