Van'da İstiklal Coşkusu: Genç Şairler Mehmet Akif'i Anarak Yarıştı

Van'da coşkuyla kutlanan İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Töreni'nde başarı gösteren öğrencilere Vali Balcı'dan ödül yağmuru.

Kültür Sanat 12.03.2024 16:43:00 0
Van
Tarih: 12.03.2024 16:43 Güncelleme: 13.03.2024 14:01

Van'da İstiklal Marşı'nın kabulünün 103. yıldönümü ve milli şair Mehmet Akif Ersoy'un anılması için bir program düzenlendi. Tören kapsamında şiir yarışmasında başarı gösteren öğrencilere çeşitli ödüller verildi.

VAN VALİSİ ÖĞRENCİLERİ ÖDÜLLENDİRDİ

12 Mart'ta gerçekleştirilen anma programında, Van Valisi Ozan Balcı katılımcılar arasındaydı. Öğrencileri tebrik eden ve ödüllerini takdim eden Vali Balcı, programa ve gençlerin performansına olan beğenisini dile getirdi.

 

SAYGI DURUŞU VE KUR'AN TİLAVETİ İLE BAŞLAYAN PROGRAM

Tiyatro salonunda düzenlenen etkinlikler, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından Kuran'ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi, bu manevi havayı pekiştirdi.

 

İSTİKLAL MARŞI'NIN YAZILIŞ HİKAYESİ ANLATILDI

Programın devamında bir Edebiyat öğretmeni olan Erdem İstemkar, İstiklal Marşı'nın nasıl yazıldığına dair bilgiler paylaştı. İstiklal Marşı'nın zorluklarla dolu yazılış süreci katılımcılara aktarıldı.

ÖĞRENCİLERDEN ŞİİR VE TİYATRO GÖSTERİSİ

Ayrıca programda sahne alan öğrenciler, günün anlam ve önemini vurgulayan şiirler okudu ve tiyatro gösterisi sundu. Etkinliklerde öğrencilerin performansı izleyenlerden büyük beğeni topladı.

VALİ BALCI: TÜRKİYE FIRSATLAR ÜLKESİ

Yarışmalarda derece elde eden gençlere ödüllerini veren Vali Ozan Balcı, yaptığı konuşmada Türkiye'nin zor zamanlardan geçerek bugünlere ulaştığını vurguladı. "Milletimiz mücadele ederek bugünlere geldik." diyen Vali Balcı, gençlere çalışmaları ve hedeflerine ulaşmaları konusunda tavsiyelerde bulundu. Ayrıca Türkiye'nin geleceğinin parlak olduğunu belirterek, Mehmet Akif Ersoy ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile şehitleri ve gazileri rahmet ve şükranla andı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


YAZARLAR