Van'da "Kadın Gücünün Işıltısı" Sergisi Sanatseverlerle Buluşacak

Van'da Düzenlenen "Kadın Gücünün Işıltısı" Sergisi Sanatseverlerle Buluşuyor

Kültür Sanat 8.03.2024 02:45:00 0
Van
Tarih: 08.03.2024 02:45 Güncelleme: 08.03.2024 02:47

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Van'da düzenlenen bir kültürel etkinlik, kadınların emeğini ve yeteneklerini ön plana çıkaran bir sergiye vesile oluyor. "Kadın Gücünün Işıltısı" adıyla anılan bu özel sergi, bölge halkının ve sanatseverlerin ziyaretine sunuldu.

Etkinlik, İpekyolu Belediyesi Kadın Aile Hizmetleri ile Kültür ve Sosyal İşler birimlerinin iş birliği içinde organize ettiği bir program çerçevesinde gerçekleşiyor. Sergide, kadınlar tarafından yapılan epoksi eserler sergileniyor. Bu sergi aynı zamanda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün anlamına uygun bir biçimde gerçekleşiyor.

Serginin konuğu olacak ziyaretçiler, Atatürk Sanat Galerisi'nde 11.00'da başlayacak etkinlikte bir araya gelecekler. Kadın kursiyerler ve eğitmenler tarafından hazırlanan eserlerin yer aldığı sergi, Van'da yaşayan herkesin ziyaretlerine açık tutulacak.

Kadınların yaratıcılıklarının ve becerilerinin öne çıktığı bu etkinlik, tüm hemşehrileri kutlama ve takdir anlamında bir araya getirmeyi amaçlıyor. Söz konusu sergi, sanatın toplumsal cinsiyet eşitliğine katkıda bulunan bir yönünü vurgulayarak, kadınların toplum içindeki güçlü varlığını simgeleyen eserlere ev sahipliği yapıyor.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


YAZARLAR