Van'da kaldırım işgalleri sürüyor.. Yetkililer ilgisiz..

Vatandaşların büyük tepkisini çeken kaldırım işgalleri hız kesmeden devam ediyor.

Yaşam 3.01.2024 13:32:00 0
Van
Tarih: 03.01.2024 13:32 Güncelleme: 03.01.2024 13:42

Yapılan denetimlere rağmen bir türlü kaldırım işgallerinin önüne geçilemiyor. Vatandaşlar duyarsız esnaflar tarafında işgal edilen kaldırımlarda yürümekte zorluk çekiyor. Yetkililere seslenen vatandaşlar kaldırım işgallerinin son bulmasını istiyor.

Bazı esnaf ve işportacıların eşyalarını kaldırımlara bırakarak, halkın yaya kaldırımlarını kullanım hakkını gasp etmeleri büyük tepkilere yol açıyor. Vanlılar, esnaf, işportacı ve araç sürücülerinin kaldırımları işgal etmesine tepki göstererek, yetkililere, kaldırımların işgal altından kurtarılarak sorununun bir an evvel çözülmesi için çağrıda bulundular. 

Kaldırım işgalinin mağduriyetini yaşayan insanlar, sorumsuz dükkan sahipleri tarafından işgal edilen kaldırımlar yüzünden yürümekte zorlandıklarını dile getirerek, kaldırımlar yayalar için özel olarak yapılmış güvenli yerlerdir. Kaldırımların işgal edilmemesi hassasiyetle göz önünde bulundurulması gerektiğini söylediler.

Yayaların, engelli vatandaşların, bayanların, çocukların ve okula gidip gelen öğrencilerin rahat ve güvenli ortamda yürüyebilmesi, müşterilerin mağazalara rahat girip çıkabilmesi için yapılan kaldırımlara eşya bırakılmasına izin verilmemesi gerektiğini belirten vatandaşlar belediye görevlileri, zabıtalar ne işe yarıyor diye tepki göstererek yetkililerden acilen kaldırım işgallerine son verilmesini istediler.

“Kaldırımların işgal edilmesi sebebiyle yolda yürümek zorunda kalıyoruz”
Şehir merkezinde kaldırımların işgal edilmesinden dolayı yürüyemediklerini belirten vatandaşlar, “Kaldırımların yayalara ait güvenli yürüme alanları olduğu bilinci Van’da bir türlü oturtulamadı. Bir türlü çözüme kavuşturulamayan kaldırım işgalleri sürüyor. Yapılan onca denetimler maalesef sorunu çözmeye yetmiyor. Kaldırımlar yayalar için mi yoksa esnafların emtialarını bırakıp işgal etmesi için mi yapılmış belli değil. Kaldırımda yürüyemez hale geldik. Yaşlı vatandaşlarımız, çocuklarımız ve engelli vatandaşlar için kaldırımlar çileye dönüşüyor. Buna bir çözüm bulunmalı. Vatandaş olarak en büyük endişemiz belediye seçimleri yaklaşıyor, seçim yaklaştıkça zabıtalarda, görevlilerde bir rehavet oluşması. Seçimler yaklaştıkça belediye personellerinin esnafı zorlamadan, sıkmadan sürecin geçirilmesi kaygısı var. Geçmiş seçim dönemlerinde bunlar yaşandı. Esnaflar seçim süreçlerinde pek denetlenmiyor. Yapılanlara duyarsız kalınıyor. Hal böyle olunca denetimsizlik, düzensizlik, başıboşluk meydana geliyor. Bizler vatandaş olarak herkesin sorumluluğunu bilmesini o’na göre davranmasını istiyoruz. Seçimler yaklaştı diye kural tanımamazlık olamaz. Bu memleketin belli kuralları var. Bu kurallara yönetenlerde, yönetilenlerde uymak zorundadır. Seçim yaklaştı şunu yapmayalım, bunu yapmayalım demek seçimden sonrası içinde otorite zaafı yaratır. Esnaf esnaflığının, görevliler görevinin bilincinde olup işini en iyi şekilde yapmalıdır. Vatandaşlar olarak artık yasaların, kuralların işlediği Van’da yaşamak istiyoruz. Keyfi uygulamaların olmadığı herşeyin nizam, intizam içerisinde yürüdüğü, sorumluların görevlerini layığıyla yaptığı bizlerde layık olduğumuz şekilde yaşamak istiyoruz. Kaldırımların işgal edilmesi sebebiyle yolda yürümek zorunda kalıyoruz” dediler. 


YAZARLAR