Van'da Kültür ve Sanat Rüzgarı: Yeni Kültür Merkezinin İnşası Devam Ediyor

Van'da yapımı devam eden yeni merkez sanatçıları bir araya getirecek!

Van 7.07.2024 01:09:27 0
Van
Tarih: 07.07.2024 01:09

VAN'DA KÜLTÜR HAREKETLİLİĞİ

Van Devlet Tiyatrosu Yerleşkesinde, kentin kültür ve sanat hayatına ivme kazandıracak yeni bir kültür merkezinin inşaatı tüm hızıyla sürdürülüyor. Etkinlik çeşitliliği ile dikkat çekecek olan dev yapı, kentin kültürel zenginliklerine önemli katkılarda bulunacak.

VALİLİKTEN İNCELEME VE AÇIKLAMALAR

Van Valisi Ozan Balcı ve Vali Yardımcısı Adem Balkanlıoğlu, yüklenici firma yetkililerinden aldıkları bilgiler doğrultusunda, yeni kültür merkezinin şehre kazandıracağı değerler üzerine değerlendirmelerde bulundu. Balcı, kültür merkezinin Van'ın kültürel ve sanatsal hayatına ciddi katkılar sağlayacağını ifade ederek, şehir halkının burada sanat ve kültürle daha fazla iç içe olmasını arzuladıklarını belirtti. İnşaatın kaliteli bir şekilde ilerlemesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Balcı, çalışanlara kolaylıklar diledi.

MODERN VE ÇOK AMAÇLI KÜLTÜR MERKEZİ

Yapımı devam eden Kültür Merkezi, modern ve çok işlevsel bir yapı özelliği taşıyacak. Tiyatrolar, sergiler, atölye çalışmaları ve bir kütüphane gibi birçok önemli bölümün yer alacağı merkez, Van'ın kültürel aktivitelerine ev sahipliği yapacak. Merkez, kentin kültürel zenginliklerini vitrine çıkarmayı ve sanata ilgi duyan kitleleri bir araya getirmeyi hedefliyor.

VAN HALKI MERAKLA BEKLİYOR

Kültür Merkezi'nin açılmasını sabırsızlıkla bekleyen Van halkı, yerel ve uluslararası düzeyde daha fazla sanat etkinliğine ev sahipliği yapılmasını umuyor. Merkez, kültürel ve sanatsal açıdan kente dinamizm katacak ve toplumun sosyal dokusunu zenginleştirecek. Vali Balcı da, Kültür Merkezi'nin tamamlanmasının ardından Van'ın sadece turizmde değil, kültür ve sanatta da önemli bir merkez olacağını vurguladı. Yapımın hızlı bir şekilde tamamlanmasının ardından merkezin kısa süre içinde halkın kullanımına sunulacağı belirtildi.

Kaynak: Yeni Doğu Gazetesi


YAZARLAR