Van'da soğuk havalar aktarlara yönlendirdi

Soğuk havanın kendisini iyice hissettirdiği son günlerde vatandaşlar salgın hastalıklardan korunmak ve bağışıklık sistemlerini güçlendirmek için aktarlara yöneliyor.

Sağlık 24.01.2024 23:05:00 0
Van
Tarih: 24.01.2024 23:05 Güncelleme: 25.01.2024 02:41

Van’da kış mevsiminden dolayı soğuktan korunmak isteyen vatandaşlar aktarlara yoğun ilgi gösteriyor. Kış çaylarını tercih eden vatandaşlar, ıhlamur, ada çayı, zencefil, tarçın, kuşburnu, kekik, nane, limon gibi bitkilerle hazırlanan karışımlara yoğun ilgi gösteriyor.

Van’da soğuk havalardan ve hastalıklardan korunmak isteyen vatandaşlar aktarlarda bulunan kış çaylarına yoğun ilgi gösteriyor. Havaların soğumasıyla birlikte bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyen vatandaşlar, bitkisel ürünler satan aktarlara yöneldi. Grip ve soğuk algınlığından korunmak isteyen vatandaşlar ıhlamur, ada çayı ve kış çayına ilgi gösteriyor.

Kentte kış mevsiminin etkisini arttırması hastalıkları da beraberinde getirdi. Soğuk algınlığı gibi hastalıklardan korunmak isteyen vatandaşlar ise aktarların yolunu tutarak alternatif çözüm yolları arıyor. Vatandaşlara tavsiyelerde bulunan aktarlar, çeşitli bitkilerin karışımıyla yapılan kış çayı kullanımının önemine dikkat çekti.

Son günlerde havalar zaman zaman güneşli geçerken aniden bastıran kar yağışı ve soğuk hava vatandaşları hazırlıksız yakalıyor. Hava koşulları nedeniyle sık sık grip yada nezle olan vatandaşlar hastaneye gitmek yerine aktarlarda doğal bitkilerle sağlığını korumayı amaçlıyor.

Soğuk havayla birlikte görülen gribal enfeksiyon, soğuk algınlığı ve diğer rahatsızlıklar için aktarları tercih ettiklerini belirten vatandaşlar, “Kış mevsiminden dolayı soğuk havadan korumak için aktarlardan bitki çayları alıyoruz. Hastalanmamak için zencefil, tarçın, hatmi çiçeği, meyan kökü, ıhlamur, papatya, yaban mersini, narçiçeği, ebegümeci, sığır kuyruğu ve adaçayı gibi doğal bitkiler kullanıyoruz” dediler.
Aktarlar ise, müşterilerine öncelikle hastalığa karşı bağışıklık sistemini güçlendirici çörek otu, zencefil, pekmez ve bal öneriyor.  


Anahtar Kelimeler: ' soğuk havalar aktarlara yönlendirdi

YAZARLAR