Van'da yoğun kar yağışı bekleniyor

Van Valiliği, il genelinde etkili olacak yoğun kar yağışı ve sağanak yağış nedeniyle vatanndaşları uyardı.

Van 8.12.2023 16:30:13 0
Van
Tarih: 08.12.2023 16:30

Van Valiliğinden yapılan son dakika açıklamada vatandaşlar; kar yağışı, sel, su baskını, ulaşımda aksamalar ve don olayına karşı uyarıldı.

Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“DOĞU KESİMLERDE BEKLENEN KUVVETLİ YAĞIŞLARA DİKKAT”
Van’ın Gazete Manşetleri-08 Aralık  Van’ın Gazete Manşetleri-08 Aralık

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da beklenen yağışların; bu gece ve yarın (09.12.2023 Cumartesi) sabah saatlerinden itibaren Muş,  Bitlis, ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Van'ın güneyi ile Hakkari'nin kuzeyi, yüksek ve dağlık kesimlerinde kuvvetli yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

Sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, kar yağışı alması beklenen yüksek ve dağlık kesimlerde buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Vatandaşlarımıza saygıyla ve önemle duyurulur."

BİR UYARI DA METEOROLOJİDEN

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yağışların akşam saatlerinden itibaren Kahramanmaraş, Osmaniye, Malatya, Adıyaman ve Elazığ çevreleri ile Gaziantep'in doğusunda etkili olacağı tahmin ediliyor.

Bu gece ve yarın sabah saatlerinden itibaren de Tunceli, Bingöl, Muş, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevreleri ile Şanlıurfa'nın kuzeyinde kuvvetli, Diyarbakır ve Adıyaman'ın kuzeyinde kuvvetli, yer yer çok kuvvetli yağmur ve sağanak etkili olacak.

Van, Erzurum ve Erzincan'ın güneyi ile Hakkari'nin kuzeyi ve Şırnak'ın doğusunda yüksek alanlar ile dağlık kesimlerde kuvvetli yer yer yoğun kar yağışı etkisini gösterecek."


Anahtar Kelimeler: van'da yoğun kar yağışı bekleniyor

YAZARLAR