Van’da İnci Kefali ve Mikrobiyalitler belgeseli çekiliyor

Van’da İnci Kefali ve Mikrobiyalitler belgeseli çekiliyor

Van 26.06.2022 03:10:00 0
Van’da İnci Kefali ve Mikrobiyalitler belgeseli çekiliyor
Tarih: 26.06.2022 03:11

VANGÖLÜ TV ÖZEL 
Bir TV kanalının belgesel çekimi için Van’a gelen Sudaki İzler Belgesel Yönetmen Sibel Göloğlu Van’ın doğası, coğrafyası ve insanları ile ilgili Vangölü TV mikrofonlarına yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; 
Sudaki İzler Belgeselini 2006 yılında bu yana çekiyoruz. Programımızın genel olarak içeriği batıklar, su altı, ekolojik dengedir. Bizler bu konuda insanların bilinçlendirilmesi için hem yurt içinde hem de yurt dışında çekimler yapıyoruz. Bu hafta Van’dayız 2 konumuz var. Birincisi inci kefalinin göçü, ikincisi ise Van Gölü’nün içinde bulunan mikrobiyalitler bunlara dalışlar yapıp çekimler yapacağız.2 bölüm belgesel hazırlayacağız.
EKO DENGE SAĞLANIRSA BÖLGE TURİZMİÇİN DE CANLANIR
Yurt dışında birçok bölgede eko turizm denen çevrede avcılık yaban insanlar, şimdilerde o bölgelerde dalış yapıyorlar. Filipinler’de, ABD’de bunun örneğini gördük. Örneğin; balıkçılık yapıldığında sadece balıkçılar para kazanmış oluyor. Ama turizme kazandırıldığında herkes faydalanabiliyor. Kısaca bir taraftan eko denge sağlanırken bir taraftan da bölge turizm canlandırılıyor.
VAN GÖLÜ VE ÇEVRESİNE GEZİ PAKETİ HAZILANMALI 
Van gölü dünyada bulunan nadide göllerden bir tanesidir. Hem göl yapısı hem su yapısıyla muhteşem bir yerdir. Birde buradaki insanlarda hep sahiplenme duygusu var buda daha fazla sahip çıkılmasına neden oluyor. Bu durum ile karşılaşan turist mutlu olarak buradan ayrılıyor ve tekrar buralara gelmek istiyor. 
Buralarda çok farklı etikliklerde yapılabilir. Örneğin dalış yapabilirler, Süphan dağına tırmanış gerçekleştirebilirler yani gezi paketi hazırlanırsa çok fazla ilgilisi çıkacaktır.
BÖLGE İNSANI YAŞADIĞI YERİ SEVİYOR
Van gerçekten güzel bir şehir ben bölge insanın yaşadığı yeri sevdiğini gözlemledim. Buradaki insanlar çok misafir perver cana yakın insanlar. Coğrafya olarak da ayrıca güzel bir yer.
Kaynak: Vangölü TV


YAZARLAR