Van'daki Derin Acı: Küçük Çocuk Akköprü'de Hayatını Kaybetti

Dramatik mücadele sona erdi. Akköprü Deresine düşen minik yürek, mücadeleyi kaybetti!

Van 24.04.2024 00:33:47 0
Van
Tarih: 24.04.2024 00:33

Van'ın İpekyolu ilçesi sakinleri, Akköprü Deresi'ne düşerek akıntıya kapılan küçük çocuğun yasını tutuyor. Hafta sonu yaşanan üzücü olayda, bölge halkı 6 yaşındaki çocuğu kurtarma için seferber olmuştu.

OLAY GÜNÜ YAŞANAN HAREKETLİ ANLAR

Olay, 21 Nisan Pazar günü meydana geldi. Evinin önünde oynayan 6 yaşında bir çocuk, dengesini kaybederek su seviyesi yüksek Akköprü Deresi'ne düştü. Çocuğu fark edenler hemen harekete geçti ve iki kilometre boyunca sürüklenen minik çocuğu kurtarmak için mücadele verdi. Ambulansın olay yerine varışıyla bilinci kapalı olan çocuk hızla hastaneye sevk edildi.

ACI HABERİ HASTANE VERDİ: KÜÇÜK ÇOCUK KURTARILAMADI

Çocuğun tedavisine hemen başlandığı hastanede, küçük yaşam savaşçısının durumu oldukça kritikti. Yoğun bakım ünitesinde iki gün süren yoğun çabaya rağmen, tüm müdahalelere cevap veremeyen 6 yaşındaki çocuk, ne yazık ki yaşam mücadelesini kaybetti. Bu acı haber, çocuğun ailesini, kurtarmak için çabalayan vatandaşları ve tüm ilçe sakinlerini yasa boğdu.

Van'ın İpekyolu ilçesinde yaşanan bu trajik olay, acı gerçeğin bir kez daha yüzleşilmesine neden oldu: Doğal afetler ve kazalar, çocuklar başta olmak üzere herkes için büyük bir tehdit oluşturmaya devam ediyor. Küçük çocuğun ani kaybı, nehir ve dere gibi su kaynaklarının yanında oynayan çocuklar için alınması gereken önlemlerin önemini bir kez daha gündeme getirdi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


YAZARLAR