Van'ın Çivi Fırçalı Ressamı Ekinek, Viyana'yı Büyüleyecek!

Vanlı Ressam Haydar Ekinek'in 'Çivinin Sihri' sergisi Avusturya'da açılıyor.

Van 4.09.2024 13:01:29 0
Van
Tarih: 04.09.2024 13:01

VANLI RESSAM EKİNEK ULUSLARARASI SANAT SAHNESİNDE 

Van kentinin yetiştirdiği başarılı isimlerden biri olan ressam Haydar Ekinek, bu kez Viyana'da sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Avusturya'nın Viyana şehrinde bulunan The Gallery Steiner'da 26 Eylül Perşembe günü sanatseverlerin ziyaretine açılacak olan "Çivinin Sihri" isimli sergisi, özellikle orada yaşayan Türk toplumu arasında büyük bir ilgiyle karşılanması bekleniyor.

ZORLUKLARLA DOLU BİR HAYATTAN SANATA UZANAN ELLER

Haydar Ekinek, çocukluğunda karşılaştığı imkânsızlıklarla mücadele ederek kendi tekniklerini geliştirdi. Resimlerini yapmak için fırça yerine çivi ve boya yerine tandır isi kullandı. Bu ilginç ve yaratıcı teknikle yeteneğini geliştirdi ve kendi tarzını yarattı. Şimdi Avusturya'nın başkenti Viyana'da gerçekleşecek sergisinde, insan bedenini adeta bir nakış gibi tuvale işleyen Ekinek, yeni eserlerini sanat dünyasına sunmaya devam ediyor.

SANATSEVERLER VE GURBETÇİLER İÇİN BİR DAVET

"Sihirli Çiviler" sergisinin açılışı için sanatçı, özellikle yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarını ve sanatseverleri Viyana'daki The Gallery Steiner'a davet ediyor. Ekinek, daha önce uluslararası arenada Londra ve Dubai'de sergiler açmış, Türkiye içinde 20'den fazla kişisel sergiye imza atmış bir isim olarak biliniyor.

ÇİVİ VE TANDIR İSİ İLE KADIN ÇİZGİLERİ

Sanatçının eserleri, kadın figürlerine ve onların hikayelerine verdiği önemle de dikkat çekiyor. Fırça kullanmaksızın çivi ve tandır isi kullanarak yarattığı eserlerde kadın temsili üzerine yoğunlaşan Ekinek, bununla birlikte bir sanatçı olarak alametifarikasını oluşturuyor. Bu benzersiz teknik ve yaratıcılığın, Avusturya'daki sergide yine izleyicilerin dikkatini çekeceği öngörülüyor.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


YAZARLAR