Vanspor'lu Oğuzhan Afyonspor'la anlaştı…

2023-2024 futbol sezonunda 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Vanspor ile sözleşmesini sonlandıran orta saha oyuncusu Oğuzhan Eskiköy, aynı grupta mücadele eden Hes İlaç Afyonspor Kulübü ile anlaştı.

Van 8.09.2023 12:31:00 0
Vanspor
Tarih: 08.09.2023 12:31

Vanspor ile sözleşmesi sona eren ve sözleşmesi feshedilen futbolcular başka takımlara transfer olmaya devam ediyor.

Bu kapsamda Vanspor'dan ayrılan Uğur Can 1461 Trabzon FK'yla, Haydar Yılmaz Karşıyaka Spor Kulübü'yle, Uğur Adem Gezer Amed Spor Kulübü'yle, Sabit Hakan Yılmaz Karaköprü Belediyespor'la Erkul Küçük Arnavutköy Belediyespor'la, Umut Sözen Nevşehir Belediyespor'la, Miraç Acer Etimesgut Belediyespor'la, Emrah Tacir Serik Belediyespor'la, Tayyip Kanarya Erbaspor'la, Sedat Komi Beyoğlu Yeni Çarşı Futbol Kulübü'yle, Ömer Faruk Gümüş Karaman Futbol Kulübü'yle, Barış Sağır, Karşıyaka Spor Kulübü'yle, Aras Aydın Uşakspor ile anlaşırken, son olarak Oğuzhan Eskiköy ise Hes İlaç Afyonspor Kulübü ile anlaştı.

Yeni sezon öncesi ilk olarak Teknik Direktör Mustafa Sarıgül'le anlaşan Vanspor, iç transferde ise Hasan Bilal, Muhammed Ali Doğan, Furkan Saki, Onurcan Güler, Yusuf Şengüler ve Şerif Doğan ile yola devam kararı almıştı.

Dış transferde ise eski futbolcusu Medeni Bingöl, Yeni Malatyaspor'dan Burak Kavlak, Karacabey Belediyespor'dan Bekir Can Kara, Amedspor'dan Kerem Çağatay, Armoni Alanya Kestel Spor'dan Ahmet Ülük, Erokspor'dan Bekir Demircan, Etimesgut Belediyespor'dan Abdulcebrail Akbulut, İstanbulspor'dan Erdem Seçgin, Serik Belediyespor'dan Harun Kavaklıdere, Şanlıurfaspor'dan Alpay Koçaklı, Karacabey Belediyespor'dan Ahmet Eren, Nazilli Belediyespor Bertuğ Bayar, Gençlerbirliği Spor Kulübü'nden kaleci Nurullah Aslan, Karagümrük Spor Kulübü'nden Berke Demircan, Eyüpspor'dan stoper Ahmet Özkaya'yı kadrosuna katan Vanspor, son olarak Çorum FK'dan stoper Emre Öztürk'ü renklerine bağlamıştı.

Geçtiğimiz sezon devre arasında Vanspor'a transfer olan ve oynadığı maçlarda zaman zaman iyi performans ortaya koyan Oğuzhan Eskiköy, Hes İlaç Afyonspor Kulübü ile 1+1 yıllığına anlaştı.

Geçtiğimiz sezon Vanspor formasıyla 5 resmi maça çıkan Oğuzhan Eskiköy, gol veya asist katkısında bulunamadı.

Oğuzhan Eskiköy'ün transferiyle ilgili açıklamalarda bulunan Hes İlaç Afyonspor Kulübü, "Hes İlaç Afyonspor'umuz, son olarak Vanspor'da forma giyen Oğuzhan Eskiköy ile 1+1 yıllık anlaşma sağlamıştır" ifadelerine yer verdi.

OĞUZHAN ESKİKÖY KİMDİR?

2001 yılında Afyonkarahisar'da dünyaya gelene Oğuzhan Eskiköy, futbola Çağlayan Belediyespor'da başladı. Daha sonra Konyaspor alt yapısına geçiş yapan Oğuzhan Eskiköy, Konyaspor U19 takımında forma giydi.

Daha sonra 1922 Konyaspor'a transfer olan Oğuzhan Eskiköy, akabinde Pazarspor'a transfer oldu. Bir sezon 2022-2023 futbol sezonun ilk devresinde de Pazarspor forması giyen Oğuzhan Eskiköy, geçtiğimi sezon devre arasında Vanspor'a transfer olmuştu.

Kariyerinde 77 resmi maça çıkan Oğuzhan Eskiköy, 5 gol atarken, 14 sarı kart ve 2 kırmızı kart gördü.

Oğuzhan Eskiköy bu periyotta 4 bin 374 dakika sahada kalmayı başardı.

Kaynak: Van Bölge Gazetesi


YAZARLAR