Tarih: 18.03.2019 02:19

AFAD’tan hayat kurtaran hareketler

Facebook Twitter Linked-in

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

AFAD, Afete Hazır Türkiye Bilinçlendirme ve Eğitim Seferberliği kapsamında öğrencilere, çalışanlara ve kurumlara eğitim semineri veriyor

Van Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Afete Hazır Türkiye Bilinçlendirme ve Eğitim Seferberliği kapsamında eğitimlerine aralıksız devam ediyor. AFAD’ın özelikle 23 Ekim 2011’deki Van depremde üstün bir başarı göstermişti. Anında organize olup deprem bölgesinin riskli noktalarına yaptığı başarılı operasyonlarla gündeme gelmişti.  

EĞİTİM HAYAT KURTARIR

Olaylara ani müdahale etmekle yetinmeyen AFAD, vatandaşların oluşabilecek doğal afetler karşısında nasıl davranması konusunda eğitimler veriyor. AFAD ekibi, Edremit İlçesinde bulunan Edremit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerine yönelik Temel Afet Bilinci, Deprem ve Bina Tahliyesi konularında eğitimler vermişti. Son olarak Van Özel Lokman Hekim Hastanesi çalışanlarına yönelik Temel Afet Bilinci, Deprem ve Yangın konularında eğitimler veren AFAD, hastanede yangın söndürme tatbikatı gerçekleştirdi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —