Yeniden Refah Partisi Van İl Başkanı Şabu: Bizim davamız büyük

Yeniden Refah Partisi Van İl Başkanı Nayif Şabu, "Birileri bizim Yeniden Refah Partisi'ni aldıkları oy oranı bakımından küçük görebilir. Ama bizim davamız büyük. Bu partinin temiz bir mazisi vardır" diye konuştu.

Politika 15.12.2023 14:05:00 0
Yeniden Refah Partisi Van İl Başkanı Şabu: Bizim davamız büyük
Tarih: 15.12.2023 14:05 Güncelleme: 15.12.2023 16:24

Yeniden Refah Partisi Van İl Başkanı Nayif Şabu, birilerinin gözünde partilerinin küçük görünmüş olabileceğini söyleyerek, "Birileri bizim Yeniden Refah Partisi'ni aldıkları oy oranı bakımından küçük görebilir. Ama bizim davamız büyük. Bu partinin temiz bir mazisi vardır" diye konuştu. Ak Parti'de çeşitli dönemler görev yaptığını, ayrıldığı vakitler olduğunu belirten Şabu, "Partinin içinden bazıları bizimle ilgili gizli hesaplar yaptı. Ama Allah'ın da bir hesabı var. Onların planladıkları olmadı" ifadelerini kullandı.

Yeniden Refah Partisi Van İl Başkanlığı, kentteki gazetecilerle istişare toplantısında bir araya geldi.

İskele Caddesi üzerinde bulunan Agahoğlu Baklavacılık ve Kafe'deki kahvaltının ardından basın toplantısı gerçekleşti.

İlk olarak söz alan Yeniden Refah Partisi İpekyolu İlçe Başkanı Mehmet Bilici, son yıllarda Van'da siyah ve beyaz olarak iki siyasi kutup oluştuğunu belirterek, "Van'da son dönemlerle siyah ve beyaz grupları oluştu. Ya siyahtasın, yâda beyazdasın. Gri ve ara renkler kentte yok edildi. Hâlbuki Van, önceki dönemlerde bütün siyasi partilerden milletvekili veya belediye başkanı çıkarmıştır. Biz Yeniden Refah Partisi olarak siyah ve beyazın arasındaki gökkuşağı olarak siyaset arenasına girmek istiyoruz. Kimseyle bir kavgamız yok ve olmayacak. Biz kimseyi bir diğeriyle de tehdit etmeyi düşünmüyoruz. Bize oy vermezseniz diğerleri gelir şeklinde bir söylememiz olmayacak" dedi.

 

 

BİLİCİ: "HİZMET İÇİN YOLA ÇIKMIŞ NEFERLERİZ"

Bilici, sözlerine devamla, "Halka hizmet etmek adına Merhum Genel Başkanımız Necmettin Erbakan'ın bırakmış olduğu miras doğrultusunda bu kente, bu ülkeye hizmet etmek için yola çıkmış neferleriz. Her birimizin bu dava uğrunda geçmişte vermiş olduğu mücadeleler vardır. Fakat öyle bir duruma geldik ki herkes saflarını belirledi. Burada saf belirlerken bir diğerini yok saymakla bu işi çözemeyeceğimizi anladık. Van'da biz siyaset yaparken, hiç kimseyle kavgamız, mücadelemiz olmayacak. Biz kendimizi anlatacağız. Geçmişte Sayın Necmettin Erbakan'ın yapmış olduğu güzel siyasetlere tanık olan 45 yaş üzerindeki insanların büyük çoğunluğu bunu bilir. Emekliye, çalışana, yatırımcıya en büyük güzelliği yapan bir siyasetçi olarak onun mirasını devralan oğlu Dr. Fatih Erbakan'ın izinde bu ülkede siyaset yapacağız. Gelmiş olduğumuz durumda artık güçlünün haklı olduğu bir platformda yaşıyoruz. Bu doğru bir olay değil. Yeniden Refah Partisi olarak haklının güçlü olduğu bir yapıyı oluşturmak için biz yola çıktık. Bizim için sözün gücü önemli. Gücün sözünün hakim olduğu bir yapı olmayacak" ifadelerini kullandı.

Van'da birçok siyaset yapmak isteyen cevherler olduğunu dile getiren Bilici, "Bir takım farklı hesaplarla o insanlar bertaraf edildi. Artık bunun bir dayatma şeklinde 'isteniz de, istemeseniz de adayım budur' şeklindeki tavır, doğru bir siyaset anlayışı değildir. Bundan dolayı 150 bin, 160 bin kullanılmayan veya geçersiz oy bu kentte her seçimde oluşuyor. Dayatmalardan dolayı bu oluyor. Biz dayatma siyaseti gütmeyeceğiz. Bizim amacımız halkın nezdinde karşılığı olan insanları siyaset arenasında sizlerin karşısına sunmaktır. İpekyolu teşkilatı olarak 400 bin nüfusu olan, Türkiye'de 20 ilden daha büyük, 32 ilden de bütçe olarak daha büyük olan bir ilçenin ilçe başkanı olarak ve teşkilatlarımızdaki yeni arkadaşlarımla birlikte il teşkilatının yanında olacağız. Birlikte çalışmalarımızı sürdüreceğiz" diye konuştu.

 

 

ŞABU: BASINI ÇOK ÖNEMSİYORUZ

Daha sonra söz alan İl Başkanı Nayif Şabu, basını çok önemsediklerini belirterek, "Toplumun vazgeçilmez unsurlarından birisi de basındır. Basın çok önemlidir. Siyasetin de vazgeçilmez unsurlarından birisi yine basındır. Aslında siyasetçi de basına göre kendisini kontrol eder, eksiklerini görür, noksanlarını görür, ona göre hareket eder. Dolayısıyla basının sadece toplumla bizlerin arasındaki haber iletişiminden daha ziyade, bu görevlerinin de olduğunu bilmemiz lazım. Ona göre basını önemsememiz gerekiyor. Dolayısıyla ben basını çok önemsiyorum ve basının hayatımızdaki yerinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Basın bence zaman zaman birinci kuvvettir. Basının ne kadar önemli olduğunu herkes bilmelidir. Doğru haberin vatandaşa iletilmesi çok önemlidir. Doğru olmayan, kaynağı belli olmayan ve herhangi bir insan hakkında yapılan yanlış haberler de vebaldir. Dolayısıyla basınımızın bu konuda hassas olduğunu düşünüyorum. İlimizdeki basın mensuplarını da tekrar tebrik ediyorum" dedi.

"SİYASET BİR MEŞGALE, HOBİ DEĞİLDİR"

Siyasetin önemine işaret eden Başkan Şabu, "Siyaset önemli bir şeydir. Siyaset sadece bir meşgale, bir hobi değil. Bir çıkar, menfaat aracı değil. Siyasetçiyim diyen insanın çok dikkat etmesi gerekiyor. Liyakat, ehliyet sahibi olması gerekiyor. Bugün liyakat, ehliyet sahibi olmayan birçok insanın siyaset yaptığını görüyoruz. Eli, kolu uzun olanlar birilerini devreye koyarak siyasete giriyor. İl başkanı, ilçe başkanı, milletvekili, belediye başkanı oluyor. Yâda sadece mecliste diğer illerin milletvekilleri önerge verirken, konuşurken onlar sadece el kaldırıp, indiriyor. Demirel'in dediği gibi siyaset partilerde öğrenilir. Siyaseti siyasi partilerde görmeyen, öğrenmeyen bir siyasetçinin başarılı olması mümkün değil. Maalesef ilimizde bugüne kadar bu noksanlıkları, bu eksiklikleri hepimiz gördük ve yaşadık" şeklinde konuştu.

"PARTİMİZİN TEMİZ BİR MAZİSİ BULUNUYOR"

Partilerinin temiz bir mazisi olduğundan söz eden Şabu, "Yeniden Refah Partisi olarak bu arenada yeni değiliz. Bizim aslında 50 yılı aşkın bir geçmişimiz var. Rahmetli Erbakan hoca bu davaya 68-69 yıllarında başlamış, önce Milli Nizam Partisi olarak kurmuş, daha sonra Milli Nizam Partisi'ni kapatmıştır. 1972 yılında ise Milli Selamet Partisi'ni kurmuştur. Milli Selamet Partisi de 12 Eylül 1980 darbesinden sonra tekrar kapatılmış. Siyasi partilerin tümünün faaliyetlerine son verilmiş. 1982 Anayasasından sonra siyasi partilerin yeniden faaliyetlerine izin verilmiş ve 1983'te Refah Partisi adı altında Milli Nizam'ın, Selametin devamı olan parti kurulmuş. 1983'te kurulan Refah Partisi, 1984 yerel seçimlerinde Van'da ve Şanlıurfa'da Milli Görüş belediyelerini kazanmıştır. Yapılan hizmetlerle Türkiye'de Milli Görüşün belediyelerdeki farkını gören vatandaşlarımız, 1989'da 3 tanesi büyükşehir olmak üzere belediye sayısını 9'a çıkarmıştır. 1994'te Türkiye'de belediyelerin %60'ına yakınını Refah Partisi kazanmıştır. 11 tane büyükşehir, 30'un üzerinde il belediye başkanlığı kazanıldı. 1990'da yanlış bir aday gösterilmesi sonucu Van'da belediye başkanlığı kaybedilmiş. 2004'te yeniden Van Belediyesi kazanılmış. 1985'te Van'ın milletvekili sayısı 5'tir. Bunların 3 tanesini Refah Partisi götürüyor. Bir tanesini Doğru Yol, bir tanesi ise Anavatan Partisi kazanıyor. 1989'da tekrar 3 tane milletvekili çıkarmışız. Daha sonra Refah Partisi yeniden kapatılıyor ve 2002'de Refah Partisi'nin geleneğinden gelen 2 parti ortaya çıkmış. AK Parti ve Saadet Partisi kurulmuş" ifadelerini kullandı.

"MİLLİ GÖRÜŞÇÜLERİN YÜZDE 80'İ AK PARTİ'YE OY VERDİ"

Daha önce milli görüşü temsil eden partilere oy veren kesimlerin yüzde 80'inin Ak Parti'ye oy verdiğini belirten Şabu, "AK Parti çıktıktan sonra bu yenilikçi grubunda toplumda karşılık bulacağını, bir takım güçler tarafından önü kesilmeyeceğine insanlarımız inandığı için Van'daki ve Türkiye genelindeki Milli Görüşçülerin %80'i AK Parti'yle hareket etmiştir. AK Parti'nin 2002'deki seçimlerine bakın kaç bin oy almışız, 67 bin oy almıştı. Bu oylarla 6 tane milletvekili çıkarmışlar. O dönem 1 tane de CHP çıkarmış. O dönem Saadet Partisi ise Van'da 4 bin oy alıyor. Milli Görüşçülerin oylarının %80'iyle o günden bu yana AK Parti milletvekili çıkarıyor. Bazıları öyle zannediyor ki o oylar, onların oyudur. Milli Görüşün oyları bize geri dönünce, onların halini göreceksiniz. Milli Görüşçüler yuvasına dönmeli. Milli Görüşçüler orada hakir görüldüler, dışlandılar, aşağılandılar. Bunu hak etmiyorlar. Milli Görüşçüler teşkilatlardan dışlandılar. Milletvekili listelerinden dışlandılar. Ben bunları Ak Parti'de görev alırken de konuşuyordum. Eksikleri, yanlışları da her zaman söyledim. Bizleri bile teşkilat dışında bıraktılar. Mücadelemizi bırakmadık. 2009'da tekrar ilçeyi aldık. Ama 2012'den sonra yeniden arkadaşlarımızla birlikte bizi dışladılar. Her seferinde yanlışlara karşı mücadele ettiğimiz için dışlandık. Bizim davamız, misyonumuz, hedefimiz bu değil dedik. Bunu hazmedemeyenler, işlerine gelmeyenler bizleri dışladı. Bundan dolayı siyaseti tamamen bırakmıştım. Burası büyükşehir olarak yasalaştıktan sonra 3 tane merkez ilçemiz oldu. Fakat o dönemin milletvekilleri, belediye başkanları, il başkanı, genel merkez ve Van Valisi bir araya geliyor, yeniden Van'da büyükşehiri kazanmak için Ak Partili olan bütün mahalleleri, köyleri İpekyolu'na aktaralım, İpekyolu'nu Van'ın en büyük ilçesi yapalım, ama Tuşba ile Edremit'i gözden çıkaralım diyorlar. İpekyolu kazanırsak, dolayısıyla büyükşehiri kazanırız hesabını yaptılar. Bundan dolayı beni genel merkeze çağırdılar. Herkes diyordu, o dönem Tuşba'yı alan kesinlikle kaybeder. Bir de Allah'ın hesabı var. Genel Merkez istemememe rağmen beni Tuşba'ya verdi. Aslında onlar benim kaybedip, siyasi hayatımın bitmesi için plan yaptı. Göreve başladıktan sonra öyle bir teşkilat yapısı oluşturduk ki, arkadaşlarımızın birçoğu kanaat önderi, karşılığı olan insanlardan seçtik. Sevilen insanlara görev verdik. Seçim günü onların en çok ayarladığı, kesin kazanacağız gözüyle baktıkları ilçelerin tamamında ve büyükşehirde kaybettiler. Kazanan ilçe Tuşba Belediyesi oldu. Böyle olunca bu yine birilerini rahatsız etti" dedi.

"BAŞARIMIZDAN DOLAYI BİZLERİ DIŞLADILAR"

Sonraki süreçlere değinen Şabu, "Daha sonra il başkanı genel merkeze giderek, Tuşba ilçesindeki yönetim kurulu ile çalışmak istediğini söylüyor. Çünkü biz onların eksikliklerini, yanlışlıklarını söylüyorduk. Genel merkez bu kapsamda beni çağırdı ve gitmedim. Benimle çalışmak istemeyenlerle ben de çalışmam dedim ve istifa dilekçemi buradan Ankara'ya gönderdim. Bu şekilde bizim oradaki sürecimiz sona erdi. 2018'de siyaseti tamamen bıraktım. Son zamanlarda Yeniden Refah Partisi Genel Başkanımız bir haber gönderdi ve Van'da yeniden benimle beraber çalışmak istediklerini söylediler. Biz de kabul ettik ve çalışmalarımıza başladık. Burada iktidar yok, çıkar yok. Olsaydı belki bazı arkadaşlar Nayif Şabu orada şu, şu nimetler vardı diye gitti diyebilirdi. Burada sadece hizmet var. İnsanlarımızın dualarına mazhar olacak hizmet var ve başka bir şey yok. Cenabı Hak bizleri ülkemize, milletimize karşı mahcup etmesin. Hepimizin yar ve yardımcısı olsun" ifadelerini kullandı.

ŞABU, 2024 YEREL SEÇİMLERİNE DEĞİNDİ

Konuşmasında Mart 2024'te yapılacak olan yerel seçimlere de vurgu yapan Nayif Şabu, "Herkesin malumu 2024'te bir yerel seçim yapılacak. Bu yerel seçimde her partinin adayları olacak. İnşallah bizim de adayımız olacak. Bazı aday arkadaşlarımız belki 'bu küçük bir partidir, buraya başvursak kazanma şansımız yoktur' diyebilirler. Biz parti olarak belki halkın gözünde küçük olabiliriz ama davamız büyüktür. Davası büyük olan, büyük düşünen bu partide yer alır. Hiçbir partinin bizden daha fazla kazanma şansının olmadığı gibi, bizim de hiçbir partinden az kazanma şansımızın olmadığını herkesin huzurunda ifade etmek istiyorum. Biraz önce Tuşba'nın örneğini verdim. Yeter ki samimi, dürüst olun. Milli Görüşün belediye başkanları rant peşinde olmayacak. Bizim Milli Görüşün belediye başkanları köşede, bucakta, kavşakta resim asan belediye başkanı olmayacak. Bizim belediye başkanlarımızın orada resimleri değil, eserleri olacak. Hizmetleri, hedefleri olacak. Bugün hangi köşeye bakarsınız bakın, beyefendilerin resimlerinden geçilmiyor. Mahallelerine baktığınız zaman ise çamurdan, çukurdan geçilmiyor. Bizim belediye başkanımız olan insan, haram kaygısı, helal kaygısı olan insanlar olacak. Bizim belediye başkanlarımız olan insanlar, belediyenin kaynaklarını, dostlarına, arkadaşlarına, akrabalarına peşkeş çekmeyecek. Bu konuda basınımızla beraber doğruları söylemeye devam edeceğiz. Biz doğru olanı yapacağız, takdiri Allah'a bırakacağız. Şu anda partimize müracaat eden aday adayları var. Müracaat edeceğini söyleyen insanlar var ve başka tarafta beklentisi olan insanlar da var. Ancak Allah'ın izniyle büyükşehir başta olmak üzere, hiçbir ilçemiz adaysız olmayacak. Bizim orada da kriterlerimiz olacak. Belediye başkanımız olacak insanlar, düşüncesiyle, fikriyle, hal hareketiyle bu topluma güven veren insanlar olacak" dedi.

Sorular üzerine ittifak meselesine de değinen Şabu, "Cumhur İttifakıyla ilgili bugüne kadar resmi bir açıklama bize gelmedi. Bazı şehirlerde Ak Parti adayları desteklenebilir. Ama bu bölgeler için bize henüz bir açıklama yapılmadı. Genel Başkanımız İstanbul ve Ankara'da aday çıkarılmayacağı ve AK Parti'ye destek verileceğini söyledi. Bunun dışındaki şehirler netlik kazanmadı. Böyle bir çalışma olsaydı teşkilatlar bilgilendirilirdi" diyerek sözlerini tamamladı.


YAZARLAR