Esra AYHAN


İmtihan ve Sabır

İmtihan ve Sabır


İnsan, imtihan dünyasında her gün ve her an sınanır. Aslında dünya hayatı başlı başına bir imtihandır. Dünya hayatında, ölüm, kaza, doğal afet ve hastalık gibi olaylar insanlar için birer imtihandır. 

Bizler her yerde büyüklü küçüklü imtihanlardan geçiyoruz. İnsanlar büyük sıkıntılar karşısında sabretmeyi bilmeli ve bu sıkıntıların birer imtihan olduğunun bilincinde olmalı. Ve ne olursa olsun bu dünya hayatının imtihan olduğunu unutmamalı, şükretmeli ve sabretmeliyiz.

Rabbimiz belalara ve sıkıntılara karşı sabredenleri sever. Allah, büyük sıkıntılar karşısında sabredenlere sabrının karşılığını vererek onu sıkıntılardan kurtarır.

Sen Allah için sabredersen, Allah da seni sevip kullarına da sevdirir. 

Sabır denince akla Hz. Eyyüp (as) gelir. Eyyüp Peygamber de zorlu sınavlardan geçmiş, malını, evlatlarını ve sağlığını kaybetmiştir. Ama hiç bir zaman ümidini kaybetmeyip, sabrederek imtihanından başarıyla çıkınca, eski sağlığına, malına ve evlatlarına kavuşur. 

Allah sabredenlerle beraberdir. Onun kaza ve kaderine sabredenler sonsuz nimetlere kavuşur.

Sabır imanın yarısıdır. İman insanı insan eden önemli bir kuvvettir. Dolayısıyla önce salih amel işlemeli, imtihanlara sabretmeli ve sonra da hakiki imanı kalbimizde taşımalıyız.