Özlem GEREDELİ


Kadın Nedir, Ne Değildir? 

Kadın Nedir, Ne Değildir? 


Kadın insandır, kadın annedir, emekçidir,  fedakârdır. Kendi özgür düşünceleri olan, karar verme yetkisi bulunan, seçme ve seçilme, sevme ve sevilme hakkı olan bir bireydir. Bunlar sahip olduğumuz hakların sadece bir kısmıdır. Bu kadar çok hakka sahipken kadına en çok ölümü hak (!) gördüler. 

“Boşanmak istiyormuş, kadın kimmiş boşanacak” dediler. “Gece dışarıda yürümüş ne işi varmış dışarıda” dediler. “Mini etek giymiş hak etmiş” dediler. 

Bir kadın ne olursa olsun ölümle cezalandırılamaz, hele ki kendisi gibi olan bir canlı tarafından asla. Allah bile ölümü kullarına ceza olarak vermemişken, diğer insanlar bu hakkı kendinde nasıl bulur? Çok anlamsız gelir.

Herkes bir şekilde cezalandırma peşinde, ama kimse hasta ruhlarını iyileştirmeyi düşünmez. “Problem bende olabilir mi acaba” diye düşünmez. Çünkü başkalarını suçlamak en kolay yoldur. 

Kadın ne değildir? 

Kadınlar hasta ruhlarınızı iyileştirecek rehabilitasyon merkezleri değildir. Çoğu zaman duyuyoruz hatta etrafımızda bile fazlasıyla var. 'Bizim oğlan çok aksi, çok sinirli, vurduğunu kırıyor' evet bu cümle direk o kişinin tedavi olması gerektiğini bildirir, ama bizim kültürümüzde o kişinin evlenince düzeleceğine inanılır.

Ailesi olunca sınırı geçer aksiliği biter vurmayı kırmayı bırakır. Ama gerçek hiçte öyle değildir, devam eder. Şiddet bu sefer mekân değiştirmiştir artık. Aynı şeyleri kendi ailesine yani eşine çocuğuna uygulayacaktır.

Kadını ikiye böl yarısı anne yarısı çocuktur ve bir kadını katlettiğinizde hem bir çocuğu hemde bir anneyi katletmiş olursunuz.

Ülkemizde kadınlar ölüyor, onlarca binlerce milyonlarca kadın ölüyor ve biz ölmek istemiyoruz. Bize güvenle yasama hakkını geri verin. 

Erkek terörünün elinden de öldürme hakkını (!)  geri alın. 

Ülkemizde kadın olmak zor ama ölmek kolay!