Gülfer AYAZ


Küçük Dokunuşlarla ADEM'lerin Hayatlarımıza Kattıkları

Küçük Dokunuşlarla ADEM'lerin Hayatlarımıza Kattıkları


Size Emin Paşa Aile Destek Merkezi’nden selamlar.  Burada iki yıldan beri kursiyerim. Bir ev hanımı olarak kendim için bir şeyler denemek istiyordum.

Burada trikotaj ve dikiş bölümlerinde bulundum. Eğitmenler ve kursiyer olarak saygı, sevgi çerçevesinde, huzurlu sohbet ortamında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu arada, 4-5 yaş arası çocuklarımızın da, çok verimli kreş ortamı saklanılmış olmasıyla, işimizi daha iyi yapabilmemize yardımcı oluyor. 
Kendimizin bir anne ya da bir eş olduğumuzu unutmadan yapabileceklerimiz sınırlı seviyede olsa da, Kadın olarak, kendimizi geliştirmenin ne yaşı, ne de sınırı vardır. 

Eğitim olarak mesleki el sanatları, dikiş nakış okuma yazma, kuaförlük Kur’an kursları olmakla birlikte yabancı diller, bilgisayar, bunun dışında girişimci belgesi ve özellikle de sağlık açısından ilk yardım kursları var. İlk yardım uygulamalarını erkek kadın herkesin bilmesi gerekir. Böylelikle küçük dokunuşlarla hem kendinizin, hem birilerinin hayatını kurtarabilirsiniz. 

Biz kadınlar olarak yapacaklarımızın içinde, ahlaki değerleri esas alarak çocuklarımıza gelecek hazırlarken, onlardan verim alabilmek için anne babanın, donanımlı bir birey olması lazım. Burada anneye daha fazla görev düşüyor. Bu görevin bir süresi yoktur. Bilinçli, ahlaklı gençler yetişmesi için anne baba şefkati ve anlayışı, sabrı çoğunlukla olması lazım. 

Anlayacağımız üzere kadınlar yaşamda önemi büyük bir rol içerisindeler, fakat en çok şiddete maruz kalan yine bir kadın, yine bir anne. Kadınlar yaratılış itibariyle güçsüz savunmasızdırlar, lakin şefkati ve sadakati onu en güçlü varlık yapabiliyor. 

Kadınlarımızı koruyalım, onlar evinizi süslediğiniz çam ağaçları gibi, her mevsim aynı yeşillikte güzeldirler. Bir eş ve anne olarak değerlerimize sahip çıkalım, çünkü canı Rabbimiz vermiş ancak O alır. Can almak Allah’tan başka kimin haddine.. 

Vesselam.