Merkezi Elazığ sivrice olan 6.8 lik deprem Malatya başta olmak üzere civar şehirlerde de hissedildi. Elazığ’da 37 Malatya’da 4 kişi hayatını kaybederken 1.607 civarı yaralı hastane kaydı mevcut
Acı bilanço bu şekilde.
Türkiye 2 çocuğuna siper olan babayı (Baba gibi babayı), Jandarma arama kurtarma timinin 24 saat sonra küçük Yüsra ve annesini kurtarma anını, Zehra Astsubayın Ayşe Yıldızı konuşarak hayata bağlamasını, Suriyeli Mahmut’un elleriyle kazıyarak karı -kocayı kurtarmasını, enkaz altından çıkartılırken başı açık olduğu için ilk isteği baş örtüsü olan hatun teyzeyi, telefon konuşmasıyla enkaz altındaki Azize’ye analık duygularını hatırlatarak hayata bağlayan ve aynı enkaz altındaki yakınlarına da umut olan Emine Kuştepe’yi ( Kürtçe konuşturarak Azize’yi iyiliğin dili olmadığını), en önemlisi de depremzede vatandaşı için göz yaşı döken Cumhurbaşkanını unutmayacak!
Tüm bunların yanı sıra ortalığı karıştırmak için uğraşanları da! internetten depremzede olan şehirlerin hangi partiye oy verdikleri ve hangi dili konuştuklarını araştıranları da.
Yalnız Bir şeyi unutmasınlar Elazığ’da Türkçe, Kürtçe, Zazaca ortak konuşuluyor hepsini bir barındırıyor bu şehir ve nice yiğitler verdi bu şehir.
Nitekim vatanı uğruna şehit olan Elazığlı Fethi Sekin’i unutmasınlar !
Ruhları şad olsun.