Narin KİLAĞUS


Varlığımızı Anlamlandıran Işık; UMUT

Varlığımızı Anlamlandıran Işık; UMUT


Umut; Herhangi bir durumun veya olayın istediğimiz gibi gerçekleşmesini istemek, ya da hayal etmek olarak tanımlanabilir.

Bir insanı güçlü kılan, onu ayakta tutan en önemli ve en güzel duygulardan birisi umuttur. Umut etmeyen birisinin, önemli işlere imza atması neredeyse imkânsızdır.

Başarılı olan insanlar hep umut sayesinde başarılı olmuşlardır. Umut hayattaki hırsımıza bağlıdır. Biz ne kadar azimli olursak, o kadar çok hırslı ve umutlu oluruz. Aslında bu durum biraz da beklentilerimize bağlıdır.

Gerçekten umut edersek işte o zaman hayata iyi bir adım atmış oluruz. Umut hasta bir insanı yatağından kaldıran, gözleri kör birine görmeyi sağlayan, hatta fakir bir insanı zengin eden önemli bir faktördür. 

İnanın ki bu hayatta çok bencil insanlar var. İşini şansa bırakanları düşünemiyorum bile...

Bazı insanlar çabalamak yerine “yok olmadı, yapamayacağım” gibi sözler söyleyip, o durumdan kurtulmayı aklına bile getiremezler. Bu şartlar altında bile böyle davranıyorlarsa. Savaştaki insanlar nasıl yaptı? Onları ne kurtardı? Sevdiklerinin umutlarıyla, kendi umutlarıyla bu güne gelmediler mi? Kendileriyle birlikte bizleri de getirmediler mi? 

Şunu anlayın ki ölümden bile ancak umutla kurtuluruz. Ümit etmek sabrımızı da arttırır. Tabiri caizse “olmayacak duaya âmin” demek ve umutla beklemek, hayal kırıklığı getirmekten başka bir şey getirmez. Umut geleceğe hep güzel bakmamızı sağlar. Yaşamımız boyunca birçok felaketle, sıkıntıyla karşı karşıya kalırız. Yarın ne olacağını elbette ki bilmeyiz, bunu yalnız ALLAH bilir. Ancak yarınları umut etmek güzel şeydir. Bir insan umut edebildiği sürece vardır. 

Umutları ve hayalleri tükenen bir kişinin varlığı da pek anlamlı olmaz. 

Her ne olursa olsun umudunuzu asla yitirmeyin…