Serpil GÜVENER


Virüsten Ötürü İnsanlar Parçalara Bölündü 

Virüsten Ötürü İnsanlar Parçalara Bölündü 


1. Grup; Eve kapanıp bu imtihanın Allah 'tan olduğunu bilerek dua dua yalvarıp tövbe ile bu musibetin gitmesini istiyor.

► Dualarına karşılık) Allah, onlara dünya sevabını ve ahiret sevabının en güzelini verdi. Allah, muhsinleri/kulluğunu en güzel şekilde yapmaya çalışanları sever. (3/Âl-i İmran 148) 
►Rabbinize yalvara yalvara ve için için dua edin. Şüphesiz O, haddi aşanları sevmez.” (A’raf Suresi, 55)

2. Grup; Eve kapanıp kendi ve sevdiklerine birşey olacak korkusuyla hayatını bu korkuyla zehir ediyor 

► Her nefis ölümü tadacaktır. Biz, sizleri şer ve hayırla sınayarak deneriz. Ve bize döndürüleceksiniz. (21/Enbiya 35)

 3. Grup; Eve kapanıp sadece tatil niyetiyle ye iç dizi film izleyip günlerini gaflete boğuyor .

► “Kim Rahmân (olan Allah’ı) zikretmekten gâfil olursa, yanından ayrılmayan bir şeytanı ona musallat ederiz. Şüphesiz bu şeytanlar, onları doğru yoldan alıkoyarlar da onlar, kendilerinin doğru yolda olduklarını sanırlar.” (ez-Zuhruf, 36-37)

4. Grup; Eve kapandığı için isyan edip bana bir şey olmaz deyip dalga geçiyor ve dışarı çıkıyor 

► Şüphesiz ki bu (yaşananlarda, ders çıkarılması gereken) ayetler vardır. Ve kuşkusuz bizler, mutlaka imtihan ederiz. (23/Mü'minûn 30)

“Müslüman, dilinden ve elinden Müslümanların zarar görmediği kimsedir...” (Buhârî, Îmân, 4-5)

5. Grup; Eve kapanmayıp kibirle yeryüzünde dolaşıp boy göstererek bunu fırsat bilip bütün ahlaksızlıkları eğlenceye çevirip bunu ekonomik kazanca çeviriyor.

  ► Hakları olmadığı hâlde yeryüzünde büyüklenip kibre kapılanları ayetlerimden çevireceğim. (İlgisiz kalacaklar, duysalar dahi anlamayacaklar.) Onlar bütün ayetleri görseler de inanmazlar. Rüşd/olgunluk/doğruluk yolunu görseler de onu yol edinmezler. Azgınlık yolunu gördüklerinde (hemen benimser) kendilerine yol edinirler. Bu, ayetlerimizi yalanlamaları ve ayetlerden gafil olmaları nedeniyledir. (7/A'râf 146

 ► An dolsun ki, sizden önceki nesilleri zulmettikleri zaman helak ettik. Resulleri onlara apaçık delillerle geldi. (İçinde bulundukları kibir, yalanlama ve alay nedeniyle elbette) iman edecek değillerdi. İşte biz suçlu günahkâr bir topluluğu böyle cezalandırırız. (10/Yûnus)

Ve ALLAH şöyle buyuruyor

 ► Yoksa siz, kendinizden önce gelip geçenlerin hali (uğradıkları sıkıntılar) başınıza gelmeden cennete girivereceğinizi mi sandınız? Onlara öyle yoksulluklar, öyle sıkıntılar dokundu ve öyle sarsıldılar ki, hatta peygamber ve beraberinde iman edenler: 'Allah'ın yardımı ne zaman?' derlerdi. Bak işte! Gerçekten Allah'ın yardımı yakındır. (BAKARA/214)