Bolat, “Büyük rakibimiz otobüs firmaları, onlarla aynı fiyata uçuyoruz”

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat ve yönetimdeki diğer arkadaşları ile birlikte Van’ da düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı.

Van 25.08.2022 15:50:15 0
Bolat, “Büyük rakibimiz otobüs firmaları, onlarla aynı fiyata uçuyoruz”
Tarih: 25.08.2022 15:50


VANGÖLÜ TV ÖZEL 

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu, İstanbul dışında ilk toplantısını Van’da gerçekleştirdi. Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, Eylül ayı ile birlikte Van-Ankara ve Van-İstanbul uçuşlarını günde birer sefer artıracaklarını ifade etti.
THY Heyeti daha sonra yerel ve ulusal basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Van, tüm şehirlere uzak. Biz uçmak istediğimiz zaman başka bir şehre gidelim diyemiyoruz. Dolayısıyla hastalık, taziye, düğün dernek tarzında bir şey olduğu zaman bilet fiyatlarına bakamıyoruz bile? Sorusuna Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat şu şekilde açıkladı: 

BOLAT, “UÇAK BİLETLERİ PAHALI DERKEN DE BİRAZ VİCDAN SAHİBİ OLMANIZ LAZIM” 
Otobüs Van’dan İstanbul’a 700 lira ve 20 saatte gidiyor, 2 kere konaklıyor, yiyor ve içiyorsunuz. En az 900’e geliyor. Yani şunu anlatmaya çalışıyorum arkadaşlar 2 tane otobüs almaya kalktığınızda ne kadara geliyor 5-6 milyon TL uçak 40 milyon dolar. Bakın pahalı derken de biraz vicdan sahibi olmanız lazım yani şuanda bakın bizim en büyük rakibimiz otobüs firmaları onlarla aynı fiyata uçuyoruz.

Bolat, daha sonra konu ile ilgili olarak sözü Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO Bilal Ekşi bıraktı. Ekşi ise yaptığı açıklamada şu şekilde konuştu: 

 “990 LİRANIN ÜZERİNDE WEB ’DEN VEYA MOBİLDEN FİYAT YOK” 
İç hatlarda tavan fiyatı uygulaması var önce onun esaslarını bir söyleyeyim, iç hatlarda şuanda web ’den veya mobilden Türk Hava Yolları uygulamalarından almak kaygısı ile ekonomi bileti tek yön aktarmasız 990 liranın üzerinde bilet satılamıyor yasak bu. 
Dolayısıyla 990 liranın üzerinde web ’den veya mobilden fiyat yok. sizin bahsettiğiniz konu bazı vatandaşlarımız şöyle oluyor. Örneğin İstanbul’a gidecek Van-Trabzon-İstanbul alıyor. Yani 2 uçak alıyor o zaman elbette 2 uçak parası ödüyor. Bu aktarmasız olan da 990 lira üzeri ve Biznes Klas olmayacak. Zaten burada Biznes Klas yok. 

Ekonomi bileti 990 liranın üzerinde hiçbir zaman satış olamıyor. Bunu Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, günlük olarak kontrol ediyor. Dolayısıyla o bilgiler bence yanlış bilgiler.

“990 LİRA ÜZERİNDE EKONOMİ BİLETİ TEK YÖN BÖYLE BİR UYGULAMA KESİNLİKLE YOK”
Diyelim ki acentenize gittiniz. Acentenin 990’dan üzerine servis bileti servis harcı koyabiliyor. O bizim dışımızda ki bir hadise, o yüzden biz bütün vatandaşlarımızı web ve mobilden bilet almaya davet ediyoruz. Dolayısıyla özellikle bütün basın mensuplarından istirhamımız lütfen önümüzde ki hafta kontrol etsinler veya süreci bir kontrol etsinler 990 lira üzerinde ekonomi bileti tek yön böyle bir uygulama kesinlikle yok.

VAN’DA UÇAK TEKNİSYENİ YETİŞTİRECEK BİR BÖLÜM AÇILABİLİR?
Havacılıkta pilot yetiştirmek zaten çok masraflı ve her yerde olan bir şey değil. Pilot yetiştirilebilecek yerde havanın aşağı yukarı 300 gün uçulabilir olması lazım ki o pilotları biz eğitebilelim ama kabin için de biz herhangi bir üniversiteyi veya liseyi almıyoruz. Kabin eğitimleri 3-4 a da bizim verdiğimiz eğitimlerdir. Onun için bir fakülte açmak gerekmez. Ama teknisyen yetiştirmek olabilir. Biz bunu YÖK ile konuşalım. Van’da neden olmasın. Uçak Teknisyeni yetiştirecek 4 yıllık bir programın olması bizim de işimize gelir. Biz de yetişmiş teknisyen arıyoruz o açıdan bunu çalışalım.

Kaynak: Vangölü TV 

Video geliyor...

 


 


Haber Kaynak : Van Gölü TV

YAZARLAR