Van halkı kitap okuyor mu?

Ülkemiz 78 milyon nüfusa sahip olan bir ülke olmasına rağmen geçtiğimiz yıl kişi başına düşen kitap sayısı 8.4 olurken, kitap okumaya ayırdığımız süre ortalama bir dakika olarak açıklandı.

Van 20.08.2022 16:51:00 0
Van halkı kitap okuyor mu?
Tarih: 20.08.2022 16:51

VANGÖLÜ TV / ÖZEL
Türkiye, 78 milyon nüfusa sahip olan bir ülke olmasına rağmen geçtiğimiz yıl kişi başına düşen kitap sayısı 8.4 olurken, kitap okumaya ayırdığımız süre ortalama bir dakika olarak açıklandı. Ülke genelinde kitap okuma oranımız oldukça düşük. Bizler de Vangölü TV Ekibi olarak Vanlı Sahaf Nimettullah Susam’a ‘Van halkı kitap okuyor mu?’ sorusunu sorduk, düşüncelerini aldık. 

“İNTERNET VE AKILLI TELEFONLAR, İNSANLARI BİRAZ KİTAP OKUMAKTAN SOĞUTMUŞ DURUMDA”
Van halkının kitapla haşır neşir olduğunu ancak teknolojik gelişmeler ve internetin hayatımıza girmesiyle birlikte halkın kitap okumaktan soğuduğunu söyleyen Vanlı Sahaf Nimettullah Susam, “Vanlıyım. 25 yıldır sahaflık yapıyorum. Tabiki Van halkı, kitapla haşır neşir, Van halkı kitap okumayı seviyor. Ancak bu internet ve akıllı telefonlar, insanları biraz kitap okumaktan soğutmuş durumda. Kitap satılarında ise en çok satış yaptığımız kitaplar, üniversiteye hazırlık kitapları. Öğrenciler bizden çok kitap alıyor.” dedi. 

Kaynak: Vangölü TV

Video geliyor...


Haber Kaynak : Van Gölü TV
Anahtar Kelimeler: halkı kitap okuyor ?

YAZARLAR