Van’da atık malzemeler sanat eserine dönüştürülüyor

İpekyolu Gençlik Merkezi tarafından kurulan geri dönüşüm atölyesinde sıfır atıktan yapılan eserler sergilendi.

Van 23.08.2022 17:00:16 0
Van’da atık malzemeler sanat eserine dönüştürülüyor
Tarih: 23.08.2022 17:00

Vangölü TV ÖZEL 
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın UNİCEF ile birlikte yürütmüş olduğu Yeşil Beceriler Projesi kapsamında İpekyolu Gençlik Merkezi tarafından kurulan geri dönüşüm atölyesinde, gençler sıfır atık hedefine ulaşmak için atık malzemelerden yaptıkları sanat eserlerini İpekyolu Atatürk Sanat Galerisi’nde sergiledi.

İpekyolu Gençlik Merkezi’nde eğitmen olarak görev yapan İhsan Bal, Vangölü TV mikrofonlarına şu şekilde konuştu:Bizim burada ki eğitimlerimiz 4 aylık periyotlar şeklinde 12’şer 12’ şer öğrenci alarak atölyede kolektif bir eğitimle eserleri oluşturuyoruz. Halk eğitimine bağlı usta öğretici olarak,  İpekyolu Gençlik Merkezi’nde heykel ve geri dönüşüm atölyesindeyiz. Orada ürettiklerimiz 4 -5 ayda bir burada sergileme şansı buluyoruz. 

Günlük hayatta kullanmadığımız nesneleri sanatsal bir dokunuşla sanat eseri haline getiriyoruz. Bu hem çevresel etki için güzel hem ekonomik açıdan geri dönüşüm mantığıyla o sıfır atık dediğimiz mantığı bir araya getirip tekrardan sanat eseri haline getiriyoruz.

18 ESER GERİ DÖNÜŞÜM MANTIĞIYLA SERGİLENDİ
Burada 18 sanat eseri var. Eserlerimizin çoğu geri dönüşüm Mantığıyla kurulmuştur. Örneğin; Selahattin Eyyubi’nin portresi var. 8 bin metalik para üzerine yapılmış. Artı burada ki çalışma kumaş ruloları kâğıt ruloları bir araya getirterek 2 portre içine sığdırdık. Buna benzeyen hurdadan, çöplerden topladığımız malzemeleri geri dönüşüm mantığıyla sanat eseri haline getiriyoruz.

Kaynak: Vangölü TV 

Video geliyor...
 


Haber Kaynak : Van Gölü TV

YAZARLAR